Страница 1 от 1

Развод по взаимно съгласие

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2020, 12:08
от zornica64
Здравейте. Синът ми и снахата искат да се разведат по взаимно съгласие. Към момента още не са подали документи. Искам да изясня за себе си някои казуси. Женени са от 2 години. Нямат деца. Апартаментът , в който живеят е мой, наследствен. За времето на брака им, закупихме две коли с наши средства, на името на сина ми /като не допускахме, че ще се разделят/. Вероятно по закон тя има права над това движимо имущество. Какъв е шанса и има ли начин да се игнорират нейни претенции към колите? За този период имат и обща сметка, като тя е била предназначена за теглене при раждане на дете. Какви са правата за тази сметка? Синът ми ще й дължи ли издръжка?

Re: Развод по взаимно съгласие

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2020, 14:31
от ivan_lawyer
Всичко е във Ваша полза - апартаментът няма право снахата, това категорично. Издръжка - няма - това е почти невъзможно (трябва много да обяснява и да се моли - но ще я отрежат), колите - там е по-особено - но няма напълно съвместен принос - тоест - макар да придобити по брака - средствата са дадени от Вас - в този смисъл - не би трябвало да вземе всичко - а защо не и нищо.

Re: Развод по взаимно съгласие

МнениеПубликувано на: 10 Мар 2020, 23:59
от propensity
Снаха ви има ли къде да живее? Ако няма, може да поиска от съда да й възложи да ползва жилището, в което живят синът и снаха ви. Би следвало ако е по взаимно съгласие това да не е проблем.

Ако вървите на развод по съдебен ред, снаха ви може да иска да й оставят да ползва семейното жилище, както и 1/2 от двата автомобила. Във ваша тежест ще остане да доказвате, че средствата за тях са дошли от вас, като дарение, за което ще искате от съда да отсъди по-голям дял в ползва на сина ви. Ако, въобще и тн.

Трябва ви адвокат.

Re: Развод по взаимно съгласие

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2020, 12:59
от jakovstoyanov
Успех в бъдеще!