начало

Противоречията в практиката по издаване на изпълнителен лист срещу държавата Противоречията в практиката по издаване на изпълнителен лист срещу държавата

Наследство/срок за изискване.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Наследство/срок за изискване.

Мнениеот veskuto » 24 Дек 2019, 18:13

Здравейте , благодаря предварително за отговорите. сестра ми почина и единствените и наследници сме аз и нейния малолетен син.
Тя има вила, земи и известно количество в банковта сметка. Във връзка с това бих искал да питам
какъв дял ми се полага?
Има ли някакъв срок в , който човек да изисква наследството си? Ако не успее в срок губи ли го? Как на практика мога да го изискам, ако живея в чужбина? МОже ли бащата на малолетното дете да оперира с тези ресурси , без мое разрешение? Поздрави!
veskuto
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Юли 2016, 21:01

Re: Наследство/срок за изискване.

Мнениеот nikodim77 » 24 Дек 2019, 20:14

Здравейте,
Не споделям мнението Ви, че единствените наследници на сестра Ви сте Вие и нейния малолетен син! . Единствен наследник на починалата Ви сестра е само нейният син и евентуално бащата на детето в случай, че е бил в брак с починалата, който не е бил разтрогнат. (Налице са множество случай, при които двама души се разделят и живеят във фактическа раздяла с години, но без да са уредили брачните си взаимоотношения – развод. Това пояснявам в случай, че бащата на детето, за който споменавате е бил в брак с починалата Ви сестра.) Е, в случай, е имате завещание от сестра Ви тогава може да се говори за сънаследяване с нейният единствен наследник – детето ѝ
Та, накратко, щом сестра Ви е оставила низходящ – дете, то то е единствен неин наследник по закон.
Да, бащата може да оперира с това, което наричате „ресурси” без да Ви иска разрешение. Разрешенията се искат от съда, но при други условия и в името, и интереса на детето, но там Вие не присъствате.
Сроковете и „губенето на наследството” касае само нейния наследник.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 723
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Наследство/срок за изискване.

Мнениеот gergana12 » 24 Дек 2019, 20:22

Съболезнования.Nikodim77 ви е обяснил много добре. По-скоро помислете кой и как ще се грижи за детенцето. Вие не сте наследник. Ако имате нещо от вашите родители Вие и детето(чрез негов законен представител) сте наследници.
gergana12
Младши потребител
 
Мнения: 35
Регистриран на: 21 Дек 2008, 02:35

Re: Наследство/срок за изискване.

Мнениеот veskuto » 25 Дек 2019, 00:06

Благодаря за съболезнованията. Мой пропуск е да съобщя ,че сестра ми беше в разведена. Не знам това до колко променя нещата. Мнението ми за бащата е , че до голяма степен той я погуби. бих се радвал, ако всичко която тя имаше отиде в детето и, а не да бъде изхарчено от бащата.
veskuto
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Юли 2016, 21:01

Re: Наследство/срок за изискване.

Мнениеот veskuto » 25 Дек 2019, 00:26

А да расега мисля че разбрах. В такъв случай наследник е само детето
veskuto
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 30 Юли 2016, 21:01


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron