начало

Законодателен хаос с поправката за неустойката по бърз кредит Законодателен хаос с поправката за неустойката по бърз кредит

Движимо имущество при р-д по исков ред

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Движимо имущество при р-д по исков ред

Мнениеот human » 28 Окт 2019, 23:34

Здравейте! Подготвям си молбата за развод по исков ред. Описах в нея и движимото имущество и предложението ми към съда как то да бъде разпределено - т.е предлагам съда да го предостави на ответницата. Да, обаче стигам до 2та автомобила. Пиша аз в молбата, че моля съда да постави в дял единия на ответницата, а другия на мен, но... чета в интернет, че не са точно така нещата. Трябвало някакви оценки, евентуално можело след развода да останат като обикновена съсобственост и какво ли още не.
При развод по взаимоно съгласие е уреден този въпрос. Там предварително изготвеното споразумение по чл.51, ал1 СК се утвърждава от съда.
Та въпроса ми е има ли лесен, ясен и категоричен начин аз да поискам и съда да определи каквито и да било дялове по чл.29, ал.1. от общото имущество, така че в самото бракоразводно дело да се изчисти въпроса с тези 2 двадесет годишни автомобила. Всеки от тях е на стойност не повече от 1500лв. Не желая по никой начин да имам нещо съсобствено с ответницата, но и нямам намерение да водя безмислено дело за делба.
human
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Окт 2019, 23:06

Re: Движимо имущество при р-д по исков ред

Мнениеот katerinakuch » 06 Дек 2019, 15:33

Съвсем спокойно можете да уточните в споразумението кой автомобил на кого искате да е. Може единият на Вас, а другият - на съпругата Ви. Съдът следва да утвърди споразумението, а ако има някакви забележки, ще Ви ги изложи, бъдете спокоен.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1124
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron