начало

ВАС не установи проблем с изискването за план за обучения срещу прането на пари за адвокатите ВАС не установи проблем с изискването за план за обучения срещу прането на пари за адвокатите

Кредит и развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кредит и развод

Мнениеот rootkit » 04 Окт 2019, 10:03

Здравейте,

По време на брака единия съпруг (майка ми) тегли кредит (през 2009-а), без знанието и съгласието на другия (поръчител по кредита е близък на съпруа-длъжник). Преди 5 години се разделят без да правят развод. Кредита е необлсужван, като в един момент идва писмо за опис на адреса на баща ми. Майка ми си сменя адресната регистрация, прави вноски по дълга и опис не се прави. Няколко месеца по късна кредита е продаден на колектори и тя подписва споразумение с което признава дълг, доста по голям от първоначалния и погасителен план за изплащане на вноски.

Въпроса е:

Двамата съпрузи не притежават общи имоти. Имота на баща ми е придобит преди брака им. В момента са регистрирани на различни адресни регистрации и не живеят заедно.

При развод, баща ми ще бъде ли съдлъжник по задълженията на майка ми по време на брака? Т.е. кредиторите на майка ми имат ли право след развода, да търсят плащания от баща ми и да правят описи на негово лично имущество?

Майка ми няма претенции към него нито за имоти, нито за плащания към дълга, живее при нейните родители.

Благодаря ви предварително.
rootkit
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 16 Фев 2010, 20:53

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron