Страница 1 от 1

Срок за обявяване на решение за развод

МнениеПубликувано на: 13 Сеп 2019, 14:27
от mapto_d
Здравейте.
На 06.06.'19г беше нашето бракоразводно дело, което се състоя в Софийски районен съд.
Беше развод по исков ред /без вина/, защото 'жената' не живее от повече от 2 години в България. Нямаме деца, общо жилище или големи придобивки по време на брака, който е около 3г. На съдийката ѝ бяха предоставени доказателства, че от повече от 2г сме физически разделени, няма какво да делим, никой не обвинява за нещо другия, просто всеки ще продължи по пътя си.
Работата е там, че казаха срок до края на месец юли, в който ще има решение. Вече е средата на септември, а такова все още няма, следя редовно в сайта на съда, но надписа си стои - Обявено за решаване.
Има ли някакъв срок, след който мога да пусна жалба или нещо такова за това, че се бави решението по делото? Някакъв телефон, където да питам какво се случва?

Re: Срок за обявяване на решение за развод

МнениеПубликувано на: 24 Сеп 2019, 17:15
от borovinka
Сроковете за изготвяне на решения са инструктивни. Т.е. неспазването им не води до някакви санкции нито за решаващия орган, нито за страните. Формално страдащи от всичко това са страните, разбира се.
Пуснете си жалба за бавност, но като се има предвид кой е съдебният район, шансът да ускорите нещата е минимален.

Re: Срок за обявяване на решение за развод

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2019, 14:30
от mapto_d
Темата е за ключ/триене. 4 месеца след делото и най-после има решение. :shock:

Re: Срок за обявяване на решение за развод

МнениеПубликувано на: 09 Окт 2019, 18:33
от doondie
mapto_d написа:Темата е за ключ/триене.
Моля ти си... Основание за заключване на тема може да е само спам (не офтопик!), лични обиди или циничен език. Всичко друго за мен е power abuse или глупост от страна на модераторите (не че тук има такива, но все пак).

mapto_d написа:4 месеца след делото и най-после има решение. :shock:
Честито! :P
Пуска ли жалба за бавност? Що за съдия бави дело за брак по взаимно съгласие 4 месеца? Що за съдебен ръководител позволява това? Боже...