начало

Адвокатурата като гарант за независимостта на съдебната власт Адвокатурата като гарант за независимостта на съдебната власт

Развод при брак в САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 09 Апр 2019, 11:17

Здравейте на всички, вярвам че тук ще намеря правилните отговори!
Ето моето питане: Брак с американски гражданин /със зелена карта съм/като брака е сключен на територията на САЩ. В България не е вписан и не съм сменяла фамилно име. Деца нямаме. Желанието ми е да се върна в Европа и да се запиша да уча /зелената карта ще я върна/. Разполагам с време до края на лятото. Моето питане е следното :

1.Записвам се да уча и тъй като брака не е легализиран, реално аз в документите няма как да пиша че съм омъжена. Ако се разведа в процеса на учене първа втора или трета година от следването си и междувременно съм теглила кредит за обучението от Европа , подлежа ли на санкции че предварително не съм обявила брака ? Тук отварям скоба / докато се разведа ще мине време / и още една скоба / ако се разведа в САЩ , безмислено е да давам пари за легализизация на документи, за да впиша брака и развода в България/ Вашето мнение какво е ?

2.Ако обявя че съм омъжена в съответната Европейска страна , предполагам трябва да легализирам брака , впоследствие и развода. И това ,поне за мен, моля поправете ме ако греша , означава че за почти всяко нещо / включително кредит за обучение/ ще ми изискват документ за неговите доходи докато развода влезе в сила/. Не мога да гарантирам в процес на развод доколко би имал добрата воля да ми "помогне". Аз и иначе не мога да гарантирам. Тоест не трябва да обявявам брака ли ? Как да постъпя ?

3. Не разполагам с достатъчно време за развод в САЩ /предстои ми планувана операция и се опитвам да не си навличам за момента излишни тревоги/. В този случай развода как би могъл да се получи ? Да упълномощя адвокат да ме представлява или да легализирам брака в България и съответно да се разведа от България ?
Не знам как да постъпя . Притеснявам се от факта че легализирайки брака в България ,ако това се случи със сигурност вече ще съм започнала да уча и в документите които ще съм попълнила ,ще съм писала неомъжена . Подлежа ли на някаква санкция че съм попълнила неомъжена и впоследствие изскача брак и развод ?

Предварително благодаря на всички които биха имали доброто желание да помогнат в този труден за мен казус !
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот propensity » 09 Апр 2019, 14:14

Трябва ви адвокат. Няма кой да седне да ви отговаря въпрос по въпрос и от хипотеза на хипотеза.

"Желанието ми е да се върна в Европа и да се запиша да уча."


Още от тук изкача първия ви проблем преди проблема. За да учите като местна (европейка) с ниски такси и кредит за обучение, има изискване да сте пребивавали на теротирята на ЕС в продължение и непрекъснато за срок от три години непосредствено преди започване на обучението, а не просто да имате европейски паспорт.

Ако излъжите за това и после разводските хамалогии стигнат до когото трябва, с което истиниата би излязла на яве или бившият ви съпруг или друг зложелател подшепне на когото трябва, каквото трябва, то неприятностите ви ще се умножат по 100.
propensity
Младши потребител
 
Мнения: 69
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот gergana12 » 09 Апр 2019, 19:57

Потвърждавам написаното от propencity за условията за ЕU (home) tuition fee. Попълват се документи, декларации.

https://www.scoopwhoop.com/These-10-Cou ... .5btikwoes
gergana12
Младши потребител
 
Мнения: 26
Регистриран на: 21 Дек 2008, 02:35

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 09 Апр 2019, 21:59

Благодаря на отговорилите ! Вашите отговори са много ценни за мен !

Мога ли попитам с продължение по темата - развода ако се случи в САЩ , при попълване на документи извън САЩ трябва ли упоменавам за брака и развода , ако не съм ги легализирала и вписала в България ?

п.с. Не ми е проблем дали съм разведена , бих искала да знам кое е правилно в случая.
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 13 Апр 2019, 09:35

Никой ли не може да отговори на въпроса ми ?
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот doudoned » 16 Апр 2019, 12:06

Като български гражданин можете да поискате развод и от български съд, независимо къде е сключен брака. Ако имате деца и общо имущество, това няма да е добро решение - по родителски права е компетентен съдът, където е постоянното местопребиваване на детето, а за имоти - местонахождението на имота. По отношение на документите и деклараците, препоръчвам да посочите separated - т.е. женени сте, но сте в продължителна фактическа раздяла. Има такава графа във всички документи и е по-подходящо, за да се избегне наказателна отговорност за неверни данни и декларации.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 16 Апр 2019, 23:39

Благодаря Ви много !
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron