начало

От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури От понеделник приемат документи в конкурса за преместване в районните прокуратури

Развод при брак в САЩ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 09 Апр 2019, 11:17

Здравейте на всички, вярвам че тук ще намеря правилните отговори!
Ето моето питане: Брак с американски гражданин /със зелена карта съм/като брака е сключен на територията на САЩ. В България не е вписан и не съм сменяла фамилно име. Деца нямаме. Желанието ми е да се върна в Европа и да се запиша да уча /зелената карта ще я върна/. Разполагам с време до края на лятото. Моето питане е следното :

1.Записвам се да уча и тъй като брака не е легализиран, реално аз в документите няма как да пиша че съм омъжена. Ако се разведа в процеса на учене първа втора или трета година от следването си и междувременно съм теглила кредит за обучението от Европа , подлежа ли на санкции че предварително не съм обявила брака ? Тук отварям скоба / докато се разведа ще мине време / и още една скоба / ако се разведа в САЩ , безмислено е да давам пари за легализизация на документи, за да впиша брака и развода в България/ Вашето мнение какво е ?

2.Ако обявя че съм омъжена в съответната Европейска страна , предполагам трябва да легализирам брака , впоследствие и развода. И това ,поне за мен, моля поправете ме ако греша , означава че за почти всяко нещо / включително кредит за обучение/ ще ми изискват документ за неговите доходи докато развода влезе в сила/. Не мога да гарантирам в процес на развод доколко би имал добрата воля да ми "помогне". Аз и иначе не мога да гарантирам. Тоест не трябва да обявявам брака ли ? Как да постъпя ?

3. Не разполагам с достатъчно време за развод в САЩ /предстои ми планувана операция и се опитвам да не си навличам за момента излишни тревоги/. В този случай развода как би могъл да се получи ? Да упълномощя адвокат да ме представлява или да легализирам брака в България и съответно да се разведа от България ?
Не знам как да постъпя . Притеснявам се от факта че легализирайки брака в България ,ако това се случи със сигурност вече ще съм започнала да уча и в документите които ще съм попълнила ,ще съм писала неомъжена . Подлежа ли на някаква санкция че съм попълнила неомъжена и впоследствие изскача брак и развод ?

Предварително благодаря на всички които биха имали доброто желание да помогнат в този труден за мен казус !
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот propensity » 09 Апр 2019, 14:14

Трябва ви адвокат. Няма кой да седне да ви отговаря въпрос по въпрос и от хипотеза на хипотеза.

"Желанието ми е да се върна в Европа и да се запиша да уча."


Още от тук изкача първия ви проблем преди проблема. За да учите като местна (европейка) с ниски такси и кредит за обучение, има изискване да сте пребивавали на теротирята на ЕС в продължение и непрекъснато за срок от три години непосредствено преди започване на обучението, а не просто да имате европейски паспорт.

Ако излъжите за това и после разводските хамалогии стигнат до когото трябва, с което истиниата би излязла на яве или бившият ви съпруг или друг зложелател подшепне на когото трябва, каквото трябва, то неприятностите ви ще се умножат по 100.
propensity
Потребител
 
Мнения: 316
Регистриран на: 04 Сеп 2018, 00:00
Местоположение: Аркутянски РС

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот gergana12 » 09 Апр 2019, 19:57

Потвърждавам написаното от propencity за условията за ЕU (home) tuition fee. Попълват се документи, декларации.

https://www.scoopwhoop.com/These-10-Cou ... .5btikwoes
gergana12
Младши потребител
 
Мнения: 37
Регистриран на: 21 Дек 2008, 02:35

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 09 Апр 2019, 21:59

Благодаря на отговорилите ! Вашите отговори са много ценни за мен !

Мога ли попитам с продължение по темата - развода ако се случи в САЩ , при попълване на документи извън САЩ трябва ли упоменавам за брака и развода , ако не съм ги легализирала и вписала в България ?

п.с. Не ми е проблем дали съм разведена , бих искала да знам кое е правилно в случая.
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 13 Апр 2019, 09:35

Никой ли не може да отговори на въпроса ми ?
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот doudoned » 16 Апр 2019, 12:06

Като български гражданин можете да поискате развод и от български съд, независимо къде е сключен брака. Ако имате деца и общо имущество, това няма да е добро решение - по родителски права е компетентен съдът, където е постоянното местопребиваване на детето, а за имоти - местонахождението на имота. По отношение на документите и деклараците, препоръчвам да посочите separated - т.е. женени сте, но сте в продължителна фактическа раздяла. Има такава графа във всички документи и е по-подходящо, за да се избегне наказателна отговорност за неверни данни и декларации.
doudoned
Младши потребител
 
Мнения: 32
Регистриран на: 21 Сеп 2001, 10:04

Re: Развод при брак в САЩ

Мнениеот valentina111 » 16 Апр 2019, 23:39

Благодаря Ви много !
valentina111
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 09 Апр 2019, 02:01


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron