начало

Отварят фитнесите и спортните зали Отварят фитнесите и спортните зали

Имот от разведен родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имот от разведен родител

Мнениеот walkiki » 15 Мар 2019, 15:06

Здравейте,

казусът е следния, изведнъж получавам съобщение за данъци на мое име (сграда и земя) на имот който е различен от моя (и в друг град) и вероятно свързан с единият ми родител които е разведен. Какво се прави в този случай защото единственната информация която имам са тия съобщения за данъци тъй като никога не съм поддържал връзка с въпросния родител?
walkiki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Мар 2019, 14:47

Re: Имот от разведен родител

Мнениеот ina53 » 15 Мар 2019, 15:55

Здравейте, за да Ви се отговори трябва да дадете повече инфо: починал ли е Вашият родител, защото Вие сте му наследник и можете да се откажете от наследството или да го приемете; дали този имот Ви е бил дарен или продаден от него; дали съобщението, което сте получили е от Общината или от ЧСИ / В случай, че родителят Ви не си е плащал дълго време данъците или не могат да го открият, може да е образувано изпълнително дело при ЧСИ и могат да Ви търсят за събиране на вземането/ и т. н. Ако родителят Ви е жив, най- добре е да го потърсите и да попитате самият него.Ако не е - тогава отивате в Общината, в която е починал и си изкарвате удостоверение за наследници, като с него може да проверите в служба по вписванията какви имоти му се водят, за да знаете какво наследявате и в случай, че задълженията са повече, може да се откажете от наследството.
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 46
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09

Re: Имот от разведен родител

Мнениеот walkiki » 15 Мар 2019, 17:46

Здравейте,
аз нямам повече информация за която питате защото както казах никога не съм го познавал лично (и не зная дали е жив). За това попитах защото случая е специфичен и не зная как се процидира.
walkiki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Мар 2019, 14:47


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта