начало

Адвокатурата като гарант за независимостта на съдебната власт Адвокатурата като гарант за независимостта на съдебната власт

Имот от разведен родител

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имот от разведен родител

Мнениеот walkiki » 15 Мар 2019, 15:06

Здравейте,

казусът е следния, изведнъж получавам съобщение за данъци на мое име (сграда и земя) на имот който е различен от моя (и в друг град) и вероятно свързан с единият ми родител които е разведен. Какво се прави в този случай защото единственната информация която имам са тия съобщения за данъци тъй като никога не съм поддържал връзка с въпросния родител?
walkiki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Мар 2019, 14:47

Re: Имот от разведен родител

Мнениеот ina53 » 15 Мар 2019, 15:55

Здравейте, за да Ви се отговори трябва да дадете повече инфо: починал ли е Вашият родител, защото Вие сте му наследник и можете да се откажете от наследството или да го приемете; дали този имот Ви е бил дарен или продаден от него; дали съобщението, което сте получили е от Общината или от ЧСИ / В случай, че родителят Ви не си е плащал дълго време данъците или не могат да го открият, може да е образувано изпълнително дело при ЧСИ и могат да Ви търсят за събиране на вземането/ и т. н. Ако родителят Ви е жив, най- добре е да го потърсите и да попитате самият него.Ако не е - тогава отивате в Общината, в която е починал и си изкарвате удостоверение за наследници, като с него може да проверите в служба по вписванията какви имоти му се водят, за да знаете какво наследявате и в случай, че задълженията са повече, може да се откажете от наследството.
ina53
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 25 Мар 2009, 18:09

Re: Имот от разведен родител

Мнениеот walkiki » 15 Мар 2019, 17:46

Здравейте,
аз нямам повече информация за която питате защото както казах никога не съм го познавал лично (и не зная дали е жив). За това попитах защото случая е специфичен и не зная как се процидира.
walkiki
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 15 Мар 2019, 14:47


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron