начало

Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

Делба след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Делба след развод

Мнениеот monetherbit » 30 Дек 2018, 10:40

Добър ден,

Майка ми и баща ми имат влязло в сила решение за развод по исков ред.
Какво се случва със общото имущество?Доколкото разбрах,трябва да има дело за делба,но трябва ли някой да подаде молба за такова дело,или съдът го насрочва,веднага след развода?
monetherbit
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 02 Авг 2017, 14:51

Re: Делба след развод

Мнениеот bvoykov » 30 Дек 2018, 10:51

Общото им имущество, в смисъл права върху движими и недвижими вещи, което е придобито по време на брака по възмезден начин, независимо на чие име, си остава общо, всеки има 1/2 дял от него. Паричните средства по влогове, в които и двамата съпрузи са внасяли пари, при действието на настоящия Семеен кодекс, си остават собственост на съпруга, на чието име е влогът. Съдът не насрочва самостоятелно (или служебно, както му е при нас терминът) дело за делба, той действа след сезиране от някоя от страните.
bvoykov
Потребител
 
Мнения: 307
Регистриран на: 06 Юни 2013, 17:43


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron