начало

ВСС хареса най-радикалния модел с реформа на цялата система на съдилищата ВСС хареса най-радикалния модел с реформа на цялата система на съдилищата

Относно жилище при раздяла

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Относно жилище при раздяла

Мнениеот petia_vj » 20 Дек 2018, 22:41

Здравейте, пиша по молба на моя приятелка, тъй като тя не иска от домашния компютър да пише по форуми и т.н. Омъжена е от 7 години, имат дъщеря на 6, от няколко месеца отношенията между нея и мъжа й са изключително влошени и напоследък той й подхвърля, че ще я изгони. Така, жилището е негова собственост, закупено преди брака,от самото начало живеят там, има ли тя някакви законови основания да откаже да напусне ако нещата ескалират? Ако има нужда от някакви уточнения - питайте, ще ги дам.
Предварително благодаря!
petia_vj
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 04 Ное 2011, 11:32

Re: Относно жилище при раздяла

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Дек 2018, 00:17

Може да иска да остане в жилището при развод.
Не може да я изгони.

Трябва да се направят така нещата, че да не се стига до изгонване.
Но - как да стане това - примерно - нещо по Домашното насилие.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Относно жилище при раздяла

Мнениеот petia_vj » 21 Дек 2018, 14:55

Той развод по-скоро не иска, иска да си живее сам като ерген. Домашно насилие няма, опасенията на приятелката ми са, че посредством някаква лъжа или измама ще я изкара оттам. Примерно заминават на гости на родителите й за празниците и след това да откаже да ги върне обратно и да смени ключалките или нещо подобно.
petia_vj
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 04 Ное 2011, 11:32


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron