начало

Прокуратурата ще си сътрудничи с ОЛАФ Прокуратурата ще си сътрудничи с ОЛАФ

Консултация за режим на лични свиждания с дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Консултация за режим на лични свиждания с дете

Мнениеот farior » 15 Дек 2018, 18:32

Здравейте,
Търся юрист, който да ме консултира как успешно да спечеля дело за промяна на обстоятелствата относно режим на лични свиждания.
Накратко: мъж съм, детето ми е момче на 7г. Наложи ми се да замина в чужбина и оттогава ми се правят всякакви номера, защото по "стандартно" съдебно решение мога да виждам детето си всяка втора и четвърта събота и неделя, да се редуваме по празниците, да го взимам за една от малките ваканции (зимна или пролетна) и 2 пъти по 15дни през лятната ваканция, съобразени с отпуските на майката.
Проблема е следният: отпуска не ми дават току-така и се получава, че за периода от септември до юли ако се върна в България, то не е по време на ваканция и мога да го видя буквално за 2 дни. Очаквам лятото да ми се правят номера с отпуската на майката. Същата ми намеква, че детето може да е "болно" докато е във ваканция.
Какво искам да постигна на делото:
- Промяна на режима, така че да не е в ущърб на детето.
- Възможно по-малка комуникация с майката, която и без това заявява, че не ще да говори с мен. На мен също ми е омръзнало да ѝ слушам безкрайните обиди и агресивния ѝ тон и да се правя, че всичко е наред - повярвайте ми - много е трудно.
- Работещи решения: възможно по-голяма свобода при избора на дати за свиждане, ако може тя да съобразява отпуските си с моите - още по-добре. Периода за взимане да е голям - минимум 15дни, а лятото - поне 2 месеца. Празници: не желая редуване - години наред отстъпвам тя да празнува с него и сега и по празници не го дава. Вместо това желая той да е с мен единствено по Нова Година и на рождения му ден. Причините за това са няколко, ще ги споделям след личен контакт.
- Видео-срещи по интернет - всяка седмица минимум по два часа. Часа на срещите да е фиксиран, но да може да се променя с писмено предизвестие, което да има доказателствена стойност.

Консултацията трябва да включва: законите, които засягат режима на лични свиждания, допълнителни неписани практики, процеурите за подаване на молби и ред за обжалвания, други възможности, цената за консултацията.
Моля пишете ми на лично съобщение, като посочите имената си, контакти и града, в който обикновено практикувате.
Благодаря на всички отзовали се!
farior
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Дек 2018, 17:47

Re: Консултация за режим на лични свиждания с дете

Мнениеот lawyer777 » 14 Яну 2019, 19:27

По цитирания казус следва да се иска разширяване на режима на лични отношения на бащата с детето. Искът е допустим, стига да има и да се докаже в процеса изменение в обстоятелствата, които налагат промяна на режима- чл.59, ал. 9 СК.
Мога да бъда полезна на тел. 0888606968, адв. Тодорова
lawyer777
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 14 Яну 2019, 18:47


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 6 госта


cron