начало

Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени Част от витражите в Съдебната палата осъмнаха като почернени

Заплетен казус отказ от наследство.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Заплетен казус отказ от наследство.

Мнениеот mariyadhristova » 08 Дек 2018, 22:28

Здравейте! Много се надявам на вашата помощ, защото нямам възможност за платена правна консултация. А ми е крайно необходимо да уредя нещата за да не пострадам с финансови последици. Става дума за следното: Преди два дни ми съобщиха, че баща ми е починал. Ние не бяхме в добри отношения с него и повече от 10 години не съм имала никакъв контакт. Той няма никакво недвижимо имущество, по лична карта е регистриран на адрес на който никога не е живял. От скоро е настанен в една чужда къща, на някакъв човек в същото населено място в което живея и аз. В полицията ми взеха показания дали съм запозната с негови заболявания и попълних една молба за предаване на неговите вещи, когато са констатирали смъртта му и прибрали тялото в съдебна медицина. При тях има негови вещи, които са мобилен телефон и някакви документи талон за МПС и договор за покупко продажба. Той е закупил МПС-то но тъй като е с регистрация Благоевград смятам че не е прехвърлено, защото съм от София област. За това МПС аз разбирам от полицията. Също така научих, че МПС-то се намира в гараж на чоек, който е трабвало да отстрани повреда някаква. Аз подозирам че има непогасени задължения към мобилен оператори, за един от тях съм сигурна защото открихме писмо с краен срок за връщане на сума 07.12.2018г т.е днес, в противен случай ще заведат дело срещу него. Няма накити, няма ценни вещи, само един стар телевизор и хладилник, стари мебели дори не знам дали са негови собствени или някой му ги е подарил. Собственикът на къщата не го познавам. Има устройсто за цифрова телевизия и договор към още един мобилен оператор Виваком. И защото доста си изпатих през годините да му плащам дълговете, поради тази причина се влошиха отношенията ни, не бих желала това да се повтори. Искам да се откажа от наследство. собственикът на гаража където се намира МПС-то пък иска да ми го дотегли до нас и да се оправям както знам, защото не иска проблеми с полиция, съд и т.н. а и му пречи. И на него дължи пари за разглобяването. Моля ви посъветвайте ме какви стъпки да предприема, ако утре или вдруги ден ми го стоварят това МПС пред вратата, това ще се разгледа ли като мълчеливо приемане на наследтво? Много съм объркана и в безизходица, всички средства които имах на разположение дадох за да мога за уредя погребението и много ме е страх да не ме потърсят от някъде че той дължи нещо си и да трябва да плащам за чужде грешки. Сърдечно благодаря на всички отговорили предварително!
mariyadhristova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 21:58

Re: Заплетен казус отказ от наследство.

Мнениеот mariyadhristova » 08 Дек 2018, 22:46

Също така да попитам, тъй като от полицията не ме предупредиха за това че е възможно да наследя задължения, дадоха ми само молба с която да получа вещите, (аз все още не съм взимла нищо), когато ме призоват да откажа ли имам ли право? Наистина не разбирам какво е мълчаливо приемане на наследтво. Документи и телефон има само там, това ми казаха.
mariyadhristova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Дек 2018, 21:58

Re: Заплетен казус отказ от наследство.

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Дек 2018, 05:32

Чак отказ от наследство едва ли Ви е нужен, но аз не решавам. Решавате Вие.

Мълчаливото приемане наследство обикновено се свързва именно с приемане на вещи, именно с приемане на разни протоколи от полицията, именно разни така да са каже на юридически "манифестации" (не го бъркайте с някакви политически лозунги), но манифестацията е израз на приемане на наследство.

Аз съм практик, по моя воля съм и майстор-юрист, нямам военен чин, но съм горе-долу генерал (това е шега - от типа на английският хумор). Вземете една бланка за отказ от наследство и я попълнете. Отидете при нотариус - там направете заявление за отказа, с двете неща пред съда. Оттам нататък - каквото сабя покаже.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4942
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron