начало

Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт Гражданите на ЕС няма да правят заверки на удостоверения за раждане, брак или смърт

Неплатена издръжка на дете над 16г.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неплатена издръжка на дете над 16г.

Мнениеот desislava82 » 30 Ное 2018, 21:45

Здравейте, имаме следният казус:След развод, бащата е осъден да изплаща издръжка на детето си.След плащането на няколко вноски спира.Майката опитва да извади изпълнителен лист от съда на база съдебното решение, но се оказва че тъй като детето е навършило 16 г. е необходим неговият подпис.Детето отказва да подпише и от адвоката разбираме,че нищо неможе да се направи, дори и за дължимите вноски от бащата за период от около 2 години преди детето да навърши 16г.
Вярно ли е, че майката няма как да търси правата си за периода преди навършване на 16г. на детето без съгласието и подписа на детето?
desislava82
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Ное 2018, 21:36

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron