Страница 1 от 1

Майката отказва да даде достъп до детето !

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2018, 17:29
от apanaiotov
Добър ден , разведен съм , имаме дете момиче на близо 2 годинки . Ситуацията е следната имам право всяка 2 и 4 седмица да взимам детето с приспиване , един летен месец " не е посочен кой" и половината почивни дни както за рождени дни и т.н. Майката отказва да ми даде детето с изрично изказване че може само 2 и 4 седмица да я взимам за другото казва ще помисля , вчера ми беше рождения ден и отидох да си я взема , майката ми е блокирала номера , тъща ми не ми позволи дори да си видя детето а бълдъза ми почна да ме заплашва .....
Първия ми въпрос е становището от социалните което е от времето на развода има ли някаква сила пред закона ?
2-ро. как да постъпя за да мога да си взема детето например за новогодишните празници
П.С. не желая да отделям детето от майка му , просто искам да прекарвам повече време с дъщеря ми .
Всяко дете има нужда от майка и баща !

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

МнениеПубликувано на: 29 Ное 2018, 22:10
от ivan_lawyer
Ако имате Ваши живи родители - тоест баба и дядо на детето, можете да направите следното.
Изкарвате на тяхно име режим на свиждане - тоест отделно от Вас, тоест идват още едни дати.

С две думи - се увеличават дните на свиждане.
Другото е импотентно - с полицаи (след съдебно изпълнително, обаче решение).

Ние едно дете така го взехме - полицайката дойде (полицайка жена, за да не травмира детето), запъна с кубинката си входната врата, да не я затворят отново и така стана. Взехме детето и след малко ревня се случиха нещата. Повече нямаше такива проблеми, виждат си се - всичко точно.

Социалните са само за ето така - замажи очички, чиновници, имал съм много случаи, е не съм толкова брачен адвокат, но Ви казвам като спец, само сам може да се оправите. Вземете изпълнителен лист и отидете в Районното - да ги информирате, чисто общо - чисто за информация, като паралелно задвижите със Съдебен изпълнител процедура.

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

МнениеПубликувано на: 30 Ное 2018, 22:43
от apanaiotov
Здравейте отново , имам изпълнителен лист ,бях взел съдя изпълнител .. получи се следното . Бившата ми съпруга подаде жалба за домашен тормоз имаше дело което тя прекрати 1 месец докато минат тези неща не съм си виждал детето съдя изпълнител 2-ри път детето е болно ! съдя изпълнител 3-ти път не знам какво си ....
за 1 година съм си видял дето 4 , 5 пъти всеки път с 300000 мъки .
С съд ли да действам или с някаква друга институция .
Не желая да стигам в момент в който да влизам на сила и да взимаме детето , и тя като всеки човек има своите минуси и мога да се възползвам от това , но това означава да прекратя всяка възможност за нормално отглеждане на детето ни !

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

МнениеПубликувано на: 01 Дек 2018, 10:47
от ivan_lawyer
Както и да го въртите - трябва да има и малко кютек, казано на жаргон.

Наскоро осъдихме от кантората ни една майка, тоест ние бяхме за бащата, та я прибраха ефективно в затворченцето. Условията в затвора са добри, както се знае.
Аз съм практик - та ги правя нещата все още - така да се каже извън канцелариите.

Трябва да се ходи на свижданията, тоест за часа на свижданията - със свидетели. Може и да са близки. Правите протокол. С този протокол - при прокурор. Той преценя дали е системно или еднократно. Няма травмирате детето - просто да набиете канчето на майката, казано на жаргон. Разберете - друг начин освен юридически мариз - няма. Виждате в Норвегия какво става - за половин ден отнемат родителските права. Тоест - ако майката се прави на отворена - на жаргон - направо изхвърча.

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

МнениеПубликувано на: 02 Дек 2018, 19:15
от apanaiotov
Точно това гледам да избегна , както казах дъщеря ни има нужда от майка и баща , най лесно е да намеря минуси с които да и вземат детето за постояно , но не това е идеята ! В този момент имам финансова възможност да я съсипя за дни и ще и вземат детето , не искам това просто искам законово да знам как да постигна разбирателство с нея . Но до колкото разбирам освен с бой в съд с адяокати и глупости няма законова мярка с която да успея да си виждам детето по често без да се съдим от ново....