начало

16 организации препоръчаха на министъра на правосъдието да обяви конкурс за ДСИ 16 организации препоръчаха на министъра на правосъдието да обяви конкурс за ДСИ

Майката отказва да даде достъп до детето !

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Майката отказва да даде достъп до детето !

Мнениеот apanaiotov » 29 Ное 2018, 17:29

Добър ден , разведен съм , имаме дете момиче на близо 2 годинки . Ситуацията е следната имам право всяка 2 и 4 седмица да взимам детето с приспиване , един летен месец " не е посочен кой" и половината почивни дни както за рождени дни и т.н. Майката отказва да ми даде детето с изрично изказване че може само 2 и 4 седмица да я взимам за другото казва ще помисля , вчера ми беше рождения ден и отидох да си я взема , майката ми е блокирала номера , тъща ми не ми позволи дори да си видя детето а бълдъза ми почна да ме заплашва .....
Първия ми въпрос е становището от социалните което е от времето на развода има ли някаква сила пред закона ?
2-ро. как да постъпя за да мога да си взема детето например за новогодишните празници
П.С. не желая да отделям детето от майка му , просто искам да прекарвам повече време с дъщеря ми .
Всяко дете има нужда от майка и баща !
apanaiotov
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Ное 2018, 17:14

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Ное 2018, 22:10

Ако имате Ваши живи родители - тоест баба и дядо на детето, можете да направите следното.
Изкарвате на тяхно име режим на свиждане - тоест отделно от Вас, тоест идват още едни дати.

С две думи - се увеличават дните на свиждане.
Другото е импотентно - с полицаи (след съдебно изпълнително, обаче решение).

Ние едно дете така го взехме - полицайката дойде (полицайка жена, за да не травмира детето), запъна с кубинката си входната врата, да не я затворят отново и така стана. Взехме детето и след малко ревня се случиха нещата. Повече нямаше такива проблеми, виждат си се - всичко точно.

Социалните са само за ето така - замажи очички, чиновници, имал съм много случаи, е не съм толкова брачен адвокат, но Ви казвам като спец, само сам може да се оправите. Вземете изпълнителен лист и отидете в Районното - да ги информирате, чисто общо - чисто за информация, като паралелно задвижите със Съдебен изпълнител процедура.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4773
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

Мнениеот apanaiotov » 30 Ное 2018, 22:43

Здравейте отново , имам изпълнителен лист ,бях взел съдя изпълнител .. получи се следното . Бившата ми съпруга подаде жалба за домашен тормоз имаше дело което тя прекрати 1 месец докато минат тези неща не съм си виждал детето съдя изпълнител 2-ри път детето е болно ! съдя изпълнител 3-ти път не знам какво си ....
за 1 година съм си видял дето 4 , 5 пъти всеки път с 300000 мъки .
С съд ли да действам или с някаква друга институция .
Не желая да стигам в момент в който да влизам на сила и да взимаме детето , и тя като всеки човек има своите минуси и мога да се възползвам от това , но това означава да прекратя всяка възможност за нормално отглеждане на детето ни !
apanaiotov
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Ное 2018, 17:14

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Дек 2018, 10:47

Както и да го въртите - трябва да има и малко кютек, казано на жаргон.

Наскоро осъдихме от кантората ни една майка, тоест ние бяхме за бащата, та я прибраха ефективно в затворченцето. Условията в затвора са добри, както се знае.
Аз съм практик - та ги правя нещата все още - така да се каже извън канцелариите.

Трябва да се ходи на свижданията, тоест за часа на свижданията - със свидетели. Може и да са близки. Правите протокол. С този протокол - при прокурор. Той преценя дали е системно или еднократно. Няма травмирате детето - просто да набиете канчето на майката, казано на жаргон. Разберете - друг начин освен юридически мариз - няма. Виждате в Норвегия какво става - за половин ден отнемат родителските права. Тоест - ако майката се прави на отворена - на жаргон - направо изхвърча.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4773
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Майката отказва да даде достъп до детето !

Мнениеот apanaiotov » 02 Дек 2018, 19:15

Точно това гледам да избегна , както казах дъщеря ни има нужда от майка и баща , най лесно е да намеря минуси с които да и вземат детето за постояно , но не това е идеята ! В този момент имам финансова възможност да я съсипя за дни и ще и вземат детето , не искам това просто искам законово да знам как да постигна разбирателство с нея . Но до колкото разбирам освен с бой в съд с адяокати и глупости няма законова мярка с която да успея да си виждам детето по често без да се съдим от ново....
apanaiotov
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 29 Ное 2018, 17:14


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron