Страница 1 от 1

Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 05 Сеп 2018, 23:55
от mpulle
Здравейте,

Разбрах че съпруга ми изневерява и то не за първи път. Говорихме опитахме се да се разберем, но за него нуждата от други жени е по голяма явно от нуждата от семейство.

Опитах се да проявя разбирате, надявах се че ще вразуми но за момента не се получава, а аз повече не издържам на психическия тормоз....

Искам да се разделим. Имаме 2 деца под 18г . Семейното ни жилище е негово, наследствено. Имам ли право да остана с децата в него или ще трябва за се изнеса? И какво издръжка да очаквам? Децата със сигурност няма да искат да останаг с него, въпреки че ще страдат ужаасно за него?
Препоръчайте ми моля адвокат в Сф. И ориентировачно каква сума ще ми е нужна за развода?

Re: Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2018, 07:48
от ivan_lawyer
Искова молба трябва. Възможно е споразумение.
Трябва свидетел - за връзките или СМС, или някакви данни от фейс9бук, скайп.

Около 500 лева е сумата за развода, което включва всички такси и разноски.
Семейното жилище ще остане Ваше до 18-годишна възраст, но може са се наложи да плащате наем.

Re: Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2018, 08:18
от mpulle
Благодаря Ви! А относно издръжката? Някакъв процент от дохода му ли ще е или не?

Re: Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2018, 08:45
от ivan_lawyer
Около 80 лева на дете е - но се търси и неговият доход.
Обадете се ако искате, разводи съм водил, това от мен.

Re: Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2018, 10:52
от boxko
Здравейте,
минималната издръжка е 80 лева на дете. Вие може да се преборите и за по-голяма. За изчисляването и се вземат се обсъждат доста обстоятелства от съда.
Можете да подходите чрез развод по взаимно съгласие или да го направите по исков ред.
Включете си опцията, за получаване на лични съобщения, за да Ви изпратя обща информация за разводите и да се ориентирате кое за Вас е най-добре.

Re: Изненяра и развод

МнениеПубликувано на: 06 Сеп 2018, 11:05
от nikodim77
Здравейте,
Две словосъчетания от постът на питащата ми направиха впечатление, та рекох и аз да се включа по темата. „Психически тормоз” и „...ще страдат ужасно...”
Сега, вярно, че в името на децата много семейни двойки се търпят, а между тях е пропаст..., но помислете, как децата да не страдат ужасно! Какви са били реакциите (поведението) Ви при тези изневери, какво е неговото (на съпруга) Вие си знаете. При всяко семейство битът и взаимоотношенията са индивидуални, но разводът е крайна мярка щом се очертава да има страдащи деца.
По отношение на останалите въпроси:
Независимо, че жилището е негово, то ако същото е семейното жилище и след евентуален развод Ви бъде присъдено отглеждането на децата (нарочно не пиша „родителските права”), тогава шансът да останете в жилището до навършване – пълнолетие на децата е над 95%
Но, все пак съпругът ще има право на наем (ако някой го посъветва или е достатъчно начетен)
Относно издръжката, нейната стойност е близо-130,00 лева. Е, вие на делото може да искате и по-голяма такава, но ще следва да доказвате нейната необходимост. Иначе размерът и е определен като 1/4 от минималната работна заплата (МРЗ), която към тази година е в размер на 510,0 лева, като това е абсолютния минимум, който съдът е длъжен да присъди без да се интересува от нищо друго по делото.