Страница 1 от 1

Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 02:16
от largo
Здравейте , искам да попитам дали има възможност , да се явя на дело за развод без адвокат и да поискам семейни косултации при психолог , които да назначи съдията , за запазване на брака !? В мбого спешно положение съм , затова ще помоля за съвет !

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 05:59
от ivan_lawyer
Знам, че адвокатите сме скъпчии, тоест вземаме хонорари. Ок, скъпи са ни таксите. Съдията няма да Ви запази брака. Аз самият съм разведен, да кажем по моя вина един вид, в заседанието съдията каза - няма да правим Лайпциския процес, това е обвинението срещу Георги Димитров и т.н. После съдия Асен Бонев се инфарктира и почина, ама това нищо. Аз не желая такова лично отмъщение, ама ето ти.

Трябва да направите лакмус към съдията - лакмусът е своеобразен тест, какво и как ще се случи, тоест молба до съдията - един вид - Госпожо/Господин съдия аз желая запазване на брака, имаме временно отчуждение, което е поради ред причини и си ги изброявате - временна безработност, мои пороци, по-висока заплата на съпруга/съпругата, които лесно можем да преодолеем. Поради това - моля за психологическо изследване на въпроса, за запазване на брака. Това го внесете като лична молба до съда, ако е насрочено делото, ако още не е - изчакайте.

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 09:32
от boxko
Глупост до глупост...

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 10:17
от ivan_lawyer
Къде греша.

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 12:33
от largo
Все още няма надрочено дело , ние веднъж бяхме тръгнали да се развеждаме , но на 3то дело решихме да се съберем , понеже съпругата ми имаше някакъв психически проблем , сега е в същото положение .... нз вече какво да правя , а имаме детр на 4г което се разкъсва между мама и тате ....

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 15:34
от boxko
Искате ли да се развеждате?
Личен или правен съвет искате?
Ако е правен- първо уточнете: разводът по взаимно съгласие ли ще бъде, или по исков ред?

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2018, 16:49
от ipn_1975
От цялата работа разбрах, че пича не иска да се развежда, но жена му напъва. Явно е изкукуригала и човека търси силов начин да я закара на доктор, щото тя не ще. Та в тази насока му е и въпроса в първия пост.....

Re: Развод

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2018, 00:08
от largo
Знам че жена ми има проблем в момента , психически,защото така беше и преди 2 години, но както тогава и сега , не го осъзнава , и знам че може да и се помогне , но освен по съдебен път , нз как може да го направя , а тозно защото знамче може да се оправи не ми се хваща адвокат и отново да дам 2к за нищо , мисълта ми е дали мога сам без адвокат да го поискам това за семейния психолог , дайте ми съвет как мога да го поискам ако има такъв вариант .