Страница 1 от 1

Издръжка

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 21:21
от ilkovkalin
Здравейте,преди 4 год. бях осъден на 6 мес. пробация плюс 3 год. условно за неплатена издръжка.В решението си съда отхвърли молбата ми за уреждане на вижданията ми със сина ми и не съм го виждал от 7 год.Преди месец съда ми увеличи издръжката и сега бившата ми партньорка е решила да заведе ново дело за неплатени издръжки.Искам да попитам ако се откажа от сина си ще има ли право да ми иска иска издръжка.Поради присъдата дълго време бях без работа защото никой не искаше да ме наеме и съответно задлъжнях към банки поради което имам и наложен запор на заплатата.Имам ли някакъв полезен ход и ако е да какъв е той и какво предвижда закона като цяло.Мога ли да искам овъзмездяване за пропуснатото време със сина ми поради вина на майка му.

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 22:03
от ch3oh
Нямаш "полезен" ход, в смисъла, който искаш. Издръжката трябва да си я плащаш и никой няма да те освободи от нея. Няма и кой да ти "овъзмезди" пропуснатото време. Съжалявам. И ако не е секрет - как си го представяш това нещо? И нали не си мислиш, че дори и да те "овъзмездят" това ще повлияе на издръжката, така че да не я плащаш?
Сега и аз да попитам: това с отказването от деца - от къде го учите??? Защо не споделиш, как този, който ти пълни главата с глупости, ти обяснява как ще се случи тази работа - стъпка по стъпка?

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 21 Авг 2018, 22:36
от ivan_lawyer
Да се пусне до Прокуратурата или също така МВР сигнал.
Сега в момента работя такава майчица-закрилница, един вид.

Наказанието е пробация за майка, която не дава сина или детето на бащата.
След това има вече ефективно, по Сливенския килим - та до килията, ама това е друго.