начало

Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции Няма да се дава българско гражданство срещу краткотрайни инвестиции

Имот нa дете след раздяла нo не развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имот нa дете след раздяла нo не развод

Мнениеот pippilota » 03 Авг 2018, 20:41

Здравейте, търсих безуспешно закон или страница в интернет с информация за казус подобен на този и нищо не намирам. Моля да споделите мнения. Кой родител се разпорежда с имот не дете чужд гражданин след раздяла? Имот е купен на името на детето в България след подписано бракоразводно споразумение, в което майката получава парите от общата банкова сметка и с тях се задължава че ще купува имот на името на детето, а бащата получава всичкото останало имущество (движимо). Майката така и направила, но разводът който е изпълнен в чужбина където всички страни живеят е издаден много по-късно, бюрокрация, след около 6 месеца. Накратко, майката получава парите, след това купува имота. Споразумението сочи че това е окончателна делба и никакви претенци нямат никоя от страните. А при съместни родителски права какъвто е случаят и често е така с разводи в чужбина? Намерих закон който казва че управлението на имота на детето е на този родител, който е получил родителските права, но при съвместни? Двамата родители не са в добри отношения и реално е немислимо да се съгласят за управлението на имота. Всички живеят постоянно в чужбина, имотът е купен в България поради отказ на бащата да се купи където и да било другаде. Понастоящем търси варианти да получи управлението на имота в български съд.
pippilota
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2018, 20:29

Re: Имот нa дете след раздяла нo не развод

Мнениеот boxko » 06 Авг 2018, 11:41

Здравейте,
почти нищо не се разбира от поста Ви. Разпореждането и управлението са много различни понятия. Кое целите от двете?
В България ли е имотът?
boxko
Потребител
 
Мнения: 131
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron