начало

Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“ Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“

Имот нa дете след раздяла нo не развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имот нa дете след раздяла нo не развод

Мнениеот pippilota » 03 Авг 2018, 20:41

Здравейте, търсих безуспешно закон или страница в интернет с информация за казус подобен на този и нищо не намирам. Моля да споделите мнения. Кой родител се разпорежда с имот не дете чужд гражданин след раздяла? Имот е купен на името на детето в България след подписано бракоразводно споразумение, в което майката получава парите от общата банкова сметка и с тях се задължава че ще купува имот на името на детето, а бащата получава всичкото останало имущество (движимо). Майката така и направила, но разводът който е изпълнен в чужбина където всички страни живеят е издаден много по-късно, бюрокрация, след около 6 месеца. Накратко, майката получава парите, след това купува имота. Споразумението сочи че това е окончателна делба и никакви претенци нямат никоя от страните. А при съместни родителски права какъвто е случаят и често е така с разводи в чужбина? Намерих закон който казва че управлението на имота на детето е на този родител, който е получил родителските права, но при съвместни? Двамата родители не са в добри отношения и реално е немислимо да се съгласят за управлението на имота. Всички живеят постоянно в чужбина, имотът е купен в България поради отказ на бащата да се купи където и да било другаде. Понастоящем търси варианти да получи управлението на имота в български съд.
pippilota
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Авг 2018, 20:29

Re: Имот нa дете след раздяла нo не развод

Мнениеот boxko » 06 Авг 2018, 11:41

Здравейте,
почти нищо не се разбира от поста Ви. Разпореждането и управлението са много различни понятия. Кое целите от двете?
В България ли е имотът?
boxko
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron