начало

Съдия от ВАС е с положителна проба за коронавирус Съдия от ВАС е с положителна проба за коронавирус

Имот след развод.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имот след развод.

Мнениеот radiwwww » 11 Юни 2018, 12:53

Здравейте, родителите ми са разведени от 2002г. Тогава жилището е предостсвено за ползване на мен и майка ми до навършване на пълнолетието ми. Поради продължаващия тормоз от баща ми по нейн адрес не сме живели в това жилище. Апартамента е придобит по време на брака, данък се начислява и на двамата ми родители. Проблема е, че и двамата не плащат данъците си, както и не са заплатили сметките си за ток и вода. Бяха заведени дела от съдия изпълнител за тока 2956лв. платени от мен, вода 320лв платена от мен, данък на името на майка ми, отново при СИ 857лв. платени от мен, сега 614лв данък на баща ми пак платени от мен. Двамата са оставили жилището в пълна безстопанственост. Отказват да го прехвърлят на мое име, но и отксзват да плащат каквото и да е за жилището. Ако и аз спра да плащам, или ще вземат жилището, или един ден пак аз ще ги платя с големи лихви. Какво мога да предприема в този случай. Благодаря
radiwwww
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Юни 2018, 12:31

Re: Имот след развод.

Мнениеот boxko » 11 Юни 2018, 12:56

А какво искате да предприемете? Каква е целта? Да възстановите парите си, да придобиете жилището, да ги задължите да го поддържат?
boxko
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Имот след развод.

Мнениеот radiwwww » 11 Юни 2018, 13:12

Възстановяване на парите ще бъде най- трудното нещо, тъй като единив е в друга страна и работи там на черно, а другия живее в другия край на България и също работи без договори. Реално се води, че и двамата нямат никакви доходи, или каквото и да е било на тяхно име освен това жилище. Нещата, които бих искал да предприема, или да придобия жилището, за да живея в него, тъй като в момента освен, че плащам всички тези неща плащам и квартита. Ако няма опция да придобия жилището, по някакъв начин да се откажа напълно от наследство, или каквото и дс било (не съм запознат с термините), за да съм спокоен, че един ден няма някой да почука на вратата ми, че пак дължа пари.
radiwwww
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Юни 2018, 12:31

Re: Имот след развод.

Мнениеот boxko » 11 Юни 2018, 15:17

На този етап няма как да се откажете от наследство. Все още няма открито такова, доколкото и двамата Ви наследници са живи.
Ще трябва доста повече информация, за да се определят методите, чрез които евентуално да придобиете жилището.
Поне се суброгирайте като взискател по изпълнителни дела, по които сте платили задълженията.
boxko
Потребител
 
Мнения: 149
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54

Re: Имот след развод.

Мнениеот radiwwww » 12 Юни 2018, 01:17

Доколкото разбрах след консултация, тъй като след раздялата на родителите ми не са водени дела за поделба на имуществото то двамата имат равни права върху него. Имуществото е закупено по време на брака им с общи средства. Възможно ли е сега да се заведе дело за подялба от името на майка ми. Като се има предвид, че тя има сключен втори брак?
radiwwww
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 11 Юни 2018, 12:31

Re: Имот след развод.

Мнениеот ivan_lawyer » 12 Юни 2018, 02:39

Жилището е единствена собственост, така, че не може да се продаде на търг - поне за тези дългове - както виждам.

По принцип го наследявате, така, че горе-долу това ще стане.
Имате опция да направите някоя хитрина - ама съвсем повърхностна.

Делбата ше Ви струва някой лев - имайки предвид, невъзстановими пари.
Точно това е и пътят, всъщност.

Правата са Ви равни.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4806
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron