начало

Промените в закона за извънредното положение са факт – какво става с делата, сроковете и мерките Промените в закона за извънредното положение са факт – какво става с делата, сроковете и мерките

Как да разбера какво наследявам?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Как да разбера какво наследявам?

Мнениеот xtankis » 10 Юни 2018, 12:10

Здравейте,

Опитах да намеря стара тема с подобна информация, но не успях. Извинявам се ако е разглеждана вече такава.

Информация:
Баща ми е починал и негови наследници сме майка ми, брат ми и аз. От роднини по бащина линия имаме "устна" информация за имот, който е бил собственост на дядото на баща ми по майчина линия. Дядото и майката на баща ми също са починали (преди баща ми). Съответният имот има N на брой други наследници и един от тях има желание на поддържа имота, но иска да остане единствен наследник. Той иска останалите да се откажем от наследството на прадядо.

След като прочетох теми за "отказ от наследство", разбрах че когато се откажа, това означава че се отказвам от всякакво имущество, а не от конкретен имот и то не е в ползва на конкретен човек, а се разпределя между останалите наследници. Затова ми се иска да извадя някаква справка, за имотите които прадядо ми е притежавал, за да разбера от какво се отказвам. До колкото мога да гадая, нито баща ми, нито майка му са "приемали" официално наследството ако това има значение. Възможно ли е да извадя такава справка за имотите на прадядо ми и какви са стъпките, които трябва да извърша?

Благодаря предварително!
xtankis
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Юни 2018, 11:28

Re: Как да разбера какво наследявам?

Мнениеот katerinakuch » 11 Юни 2018, 00:53

Отидете в "Агенция по вписвания" по местонахождение на имота и там ще Ви направят справка. Подайте им своето ЕГН и/или ЕГН на прадядото.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1072
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron