начало

Съдия от ВАС е с положителна проба за коронавирус Съдия от ВАС е с положителна проба за коронавирус

Опрощаване на кредит при починало лице

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Опрощаване на кредит при починало лице

Мнениеот postgravity » 29 Май 2018, 15:26

Здравейте,
През декември 2017 почина баща ми, който има изтеглен кредит от ОББ. Веднага след това отидох до клон на банката, за да изтегля пари за погребението. Тогава попитах служителката дали кредитът не е застрахован и тя ми каза, че не е.

Днес преглеждах разни документи и попаднах на договорът за заем, където има срок за предявяване на иск при смърт (като срокът е изтекъл). Сигурен съм, че договорът има валидна застраховка, която и до днес продължавам да изплащам (както и вноските по него).

Искам да ви попитам с какви опции разполагам? В общите условия на застраховки живот от сайта на ОББ (към ДЗИ) не виждам никакви срокове. Мога ли да предявя претенции, въпреки изтеклият срок, на основание, че служител на банката ме е излъгал?
postgravity
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Май 2018, 15:23

Re: Опрощаване на кредит при починало лице

Мнениеот kdkrastev1234 » 29 Май 2018, 16:23

Можете. Но за повече конкретика потърсете адвокат. Нека да се запознае с документите и да прецени следващите действия. Сами няма как да водите дело, а засртрахователите трудно плащат доброволно.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron