начало

Удължават извънредното положение до 13 май Удължават извънредното положение до 13 май

Граждански брак

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Граждански брак

Мнениеот poli0011 » 09 Май 2018, 12:19

Здравейте! Имам нужда от правен съвет.
С партньора ми чакаме дете. За момента нямаме планове да сключим брак преди да се роди детето. Партньорът ми има 2 деца от предишна връзка без брак. За двете си деца плаща издръжка и изплаща апартамента, в който живеят. Аз имам апартамент на мое име, в който ще живеем първоначално.

Интересува ме мнението ви - от гледна точка недвижимо имущество и наследство за общото ни дете, по-добре ли е да сключим брак или да живеем на семейни начала?

Благодаря!
poli0011
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 09 Май 2018, 12:13

Re: Граждански брак

Мнениеот borovinka » 10 Май 2018, 13:21

От гледна точка на бъдещото ви дете, единственото нещо, което е важно, е бащата да го припознае при раждането му, защото така се създава юридическата връзка родител-дете при липса на законовата презумпция зза бащинство, която бракът създава. Призналият свое дете остава негов родител за цял живот.
От там насетне за бъдещите наследствени права на детето ви, фактът дали сте в брак с баща му или не, няма абсолютно никакво значение.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1503
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron