начало

Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“ Прокурорската колегия отложи дисциплинарките и увеличи щата за готвач, камериер и шофьор в „Боровец“

Покупка на жилище след раздялата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Покупка на жилище след раздялата

Мнениеот cappytem » 09 Май 2018, 12:00

Здравейте! Имам нужда от правен съвет. Имам 2 деца от предишна връзка, не сме имали брак. Искам да купя апартамент, в който да живеят децата ми с майка си и който да остане за тях щом навършат пълнолетие. В момента те живеят под наем, който плащам аз. Допълнително плащам и издръжка. Издръжката не ми е съдебно наложена, по-скоро е доброволна. Апартаментът ще се изплаща от мен, като майката ще внесе първоначалната вноска с нейни средства. Майката в момента няма финансова възможност за поделяне на разходите.
Въпросите ми са:
- Как да се запише собствеността върху апартамента?
- Може ли да се заложи, че при навършване на 18 годишна възраст децата ще разполагат с апартамента за собствено ползване (искам да имат възможност да живеят самостоятелно там)?
- Кой да бъде кредитополучател по ипотечния кредит при положение че в началото само аз ще изплащам кредита, но след време и при промяна в обстоятелствата (ако в жилището се нанесе и друг човек), ще очаквам и майката да участва във вноската?

Идеята е сделката да е ок и в интересите на всеки от двама ни - възможно най-честно.
Благодаря предварително!
cappytem
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 09 Май 2018, 11:28

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron