начало

Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД Въвеждане на абсолютна давност в ЗЗД

Имущество-Англия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Имущество-Англия

Мнениеот ani0960 » 20 Мар 2018, 13:57

Здравейте,
казусът е малко объркан поне за мен, затова искам знаещи лица да ми отговорят ако е възможно!

Става въпрос за следното:
Лице от България живее от две години в Англия. Работи по трудов договор, живее под наем-дотук всичко добре. Връща се в България и умира. Майката също умира. Остава само една баба на 80 години. Лицето няма баща (починал преди много години), няма братя и сестри. Майката също няма.
Лицето има движимо имущество в Англия-например кола.

При запитване на английски адвокат се оказва, че ако лицето няма завещание нещата стават собственост на лицето в чийто имот се намират.(там където е живяло лицето под наем)


Въпроси: Какво се случва с движимото имущество ? Може ли друго лице(приятел) да продаде колата и сумата да се преведе в помощ на бабата?
С кои закони се съобразяваме - български или английски?
Благодаря Ви предварително за отделеното време!
ani0960
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 07 Май 2012, 10:53

Re: Имущество-Англия

Мнениеот doondie » 20 Мар 2018, 17:41

Здрасти,

Първо, жалко за младия човек.
Второ, ако има нещо, което съм научил от престоя си в Англия (5 г. до началото на 2014 г.), то е, че в Англия, за щастие, важат английските закони без значение от кой край на света си. Разбира се, законодателството на Европейския съюз все още е транспонирано в тяхното така, както и в нашето. Разликата идва от допълнителните разпоредби, както и от прилагането и спазването на законите. Съответно разлика има и в манталитета на хората, които се стараят да помогнат, а не да те прецакат на всеки един етап, но това е друг въпрос. Съответно културата им е по-различна. Под култура нямам предвид фолклора, а отношението на хората едни към други. Може усмивките им често да са неискрени, но и за най-малкото казват "извинявай." Да си с различна сексуална ориентация там не е повод за подигравки, а напротив - никого не го интересува. Българските идиотщини относно т.нар. "трети пол" там не са на дневен ред, тъй като обществото отдавна се е освободило от селското мислене на нашите "патриоти" и комунисти в опозиция. Както и да е.

Тъй като не съм знаещо лице, си направих труда да проверя каква е официалната информация по въпроса. Би трябвало бабата да има право над имуществото на починалия. Съответно може да поиска документ за правото да се разпорежда с него (grant of representation). Очаквам, че един свестен хазяин не би правил проблеми. Друг е въпросът, че трудно ще се продаде автомобил без необходимите документи (разрешението да бъде разпоредител, което споменах, както и пълномощно за посредника, който ще помогне).
Intestacy - who inherits if someone dies without a will? (линкът е с предварително посочени отговори на въпросите)

Успех!
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 263
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Имущество-Англия

Мнениеот ani0960 » 21 Мар 2018, 09:29

Благодаря !
ani0960
Младши потребител
 
Мнения: 83
Регистриран на: 07 Май 2012, 10:53


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron