начало

Втората инстанция намали присъдата на Иванчева от 20 на 8 години затвор Втората инстанция намали присъдата на Иванчева от 20 на 8 години затвор

Дело за лишаване от родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот nikol_g » 22 Ное 2017, 19:43

Здравейте, случаят ми е следният: срещу мен е заведено дело за лишаване от родителски права от бащата на детето ми, който не го е припознал, в акта за раждане на детето е записано "баща неизвестен". Детето е на 13 години. "Бащата" още от раждането му заяви, че не желае да има нищо общо с него, видя го за пръв път на 4-годишна възраст и до момента двамата почти не са имали контакт, за финансова помощ не може и да се говори. Майка му, т.е. бабата на синът ми, няколко пъти ме е заплашвала, че ще ми го вземат, защото той е тяхно дете, а аз да го забравя и да си родя друго... факт е, че сега действително има заведено дело срещу мен, като причината е, че не се грижа за сина си и съм го оставила едва ли не на улицата. Тъй като беше подаден сигнал от "таткото" и до агенцията за закрила на детето, откъдето ми направиха проверка и установиха, че детето живее с мен, при много добри условия, ходи на уроци по чужди езици, тренировки и т.н. Не се притеснявам за глупостите, с които се опитва да ме атакува, защото истината е, че се грижа добре за детето си, имам финансови възможности, а и той ми е най-скъпото.
Но по темата: съдията оставя делото без движение и издава разпореждане бащата да докаже в едноседмичен срок, че е баща на детето. Той е адвокат и се е записал, че е гледал книжата, т.е. запознат е с разпореждането, но в съда не е получена разписка за връчването й, от която дата да тече този срок.
Въпросът ми е, тъй като в този случай адвокатът е и ищецът, може ли да се приеме, че е запознат с разпореждането и този срок тече от датата на гледане на делото, или трябва да се изчака разписката. Ако тя не бъде подписана какво ще се случи с делото, ще се прекрати ли и в какъв срок.
Бих могла да предявя иск за бащинство от името на сина ми, но това означава, че ще сме непрекъснато по съдилищата, тъй като за "таткото" е недопустимо да плаща издръжка и това е причината да не се е заявил като такъв. Бих го направила, за да разбере, че не може да е толкова безотговорен към детето и нагъл спрямо мен. Моля за насоки и съвети
nikol_g
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Ное 2017, 17:23

Re: Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот svettoslav » 23 Ное 2017, 12:48

Това че е разгледал делото не е = на запознаване с конкретното разпореждане.Ако не получи документа, в един момент същото ще се смята за връчено с последиците от това.
То така или иначе е за прекратяване . Все едно комшията ви да заведе и той дело за същото. И още двама -трима покрай него, .....твърдейки че са бащи 8)

Колкото аз съм леля му бе бащина линия :lol:
svettoslav
Активен потребител
 
Мнения: 3894
Регистриран на: 07 Апр 2009, 07:11

Re: Дело за лишаване от родителски права

Мнениеот nikol_g » 24 Ное 2017, 02:50

Благодаря!
nikol_g
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 22 Ное 2017, 17:23


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron