Страница 1 от 1

Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 12 Ное 2017, 22:20
от 05931988
Въпроса ми е.Имам дете на 6 год.с бащата нямаме брак но искам да се разделим и да взема детето и да отида при майка ми в Белгия.Обаче той не го пуска и иска да заведе дело за родителски права.
Можели да му дадат тези права.
Това че искам да отида в чужбина дали ще му ги дадат
Какво мога да направя за да спечеля делото

Re: Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2017, 15:10
от katerinakuch
Той припознал ли е детето?

Re: Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 13 Ное 2017, 20:46
от 05931988
Да припознато е детето

Re: Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2017, 00:06
от katerinakuch
05931988 написа:Да припознато е детето

Вие може да го изпреварите и първа да заведете дело за родителски права. Или ако той не дава съгласие за пътуване на детето в чужбина, можете да поискате от съда да даде заместващо съгласие.

Re: Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2017, 12:59
от 05931988
И аз така си мисля но още не съм се консултирала с адвокат и все пак ми е притеснено понеже сега живея на квартира и не съм на работа незнам дали може да се хване за тези неща въпреки,че майка ми много ми помага финансово.
Другото което ме притеснява е,че той е полицай има повече познати но има заем изплаща апартамент иначе условия има за детето.

Re: Помощ !!!

МнениеПубликувано на: 14 Ное 2017, 22:39
от nikodim77
Здравейте,
05931988 написа:
И аз така си мисля но още не съм се консултирала с адвокат

Ами не чакайте, а обезателно се консултирайте! Форумът е само за доизясняване, допълване и насоки по определен казус, особено като вашия. Всъщност може да получите предложение от някой от тук присъстващите адвокати за съдействие.

katerinakuch написа:
Вие може да го изпреварите и първа да заведете дело за родителски права. Или ако той не дава съгласие за пътуване на детето в чужбина, можете да поискате от съда да даде заместващо съгласие.

Щ еи позволя да изложа лично мнение:
Аз лично бих предпочел да получа ИМ и с оглед – доводите на ищцовата страна да изградя адекватна защита, която да представя в отг. по ИМ. Пък после ако има и становище по отг. да продължа със защитните материали... (Но, това, както написах си е мое предпочитание)
Относно искането до съда за пътуване на детето в чужбина; Мисля, че питащата не говори за еднократно, или споредични (временни) пътувания, а за преместване с цел постоянно местоживеене в посочената страна. А това си е едностранно прекратяване на бъдещ режим за лични отношения м-у детето и неговия баща. Нещата не са толкова прости. Още-повече, че става дума за дете, което следва да започва училище. Бащата изплаща (разполага с почти собствено) жилище, че е трудово зает и то на сигурна работа... Налице са и фактори, като това дали бащата има близки (родители, сестра и др.), които биха му оказвали съдействие при полагане – грижи над детето, и редица др, които юристите в този форум познават в пъти по-добре от мен. Докато, питащата сочи, че живее на квартира, не е трудово-заета. Майка й не съжителства с нея, като я подпомага само финансово. Да, вероятното заминаване при майка й обуславя съвместно живеене и отглеждане на детето, но и това отваря други множество въпроси при евентуален съдебен спор. А последна дума има съдът. Мисля, че във този случай ще е важен и полът на детето.
Ето и текста не едно решение на ВКС, което мисля, че е в корелация с темата: http://www.vks.bg/Dela/2016_01_%D0%9E%D ... shenie.pdf
Успех!

пп. По принцип не адмирирам това да се разделя дете/ца/ от другия родител по толкова брутален начин! Написах „брутален” защото така се прекъсва тотално връзката дете-родител, което е непростим акт на разделящия!