Страница 1 от 1

Търся адвокат по Белгийско гражданско право спешно

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2017, 21:01
от striking
Здравейте,

накратко да обесня, че става на въпрос за 2-ма български граждани, живеещи на семейни начела в Белгия. И двамата имат белгийско гражданство. Въпросите, на които търся отговор са свързани с попечителство, права и т.н. на евентуално дете, при раздяла на 2-мата души. Предполагам, че ако детето бъде родено в Белгия, ще подлежи на Белгийските закони, дори да се прибере в България с майката.

Моля да ми препоръчате юрист по гражданско право, който да бъде компетентен по такива въпроси.

Спешно е! Надявам се някой да откликне.

Благодаря!

Re: Търся адвокат по Белгийско гражданско право спешно

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2017, 21:20
от nikol52100
Здравейте striking!
Въпросите относно упражняването на родителски права, заместващо съгласие за паспорт на детето и др. искове, във вашия случай се решават от съда в зависимост от това кое е общото им гражданство или къде е последното общо обичайно местопребиваване. Има и други възможности да се гледа делото от БГ съд.
Включете си личните съобщения.

Re: Търся адвокат по Белгийско гражданско право спешно

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2017, 21:36
от striking
Здравейте nikol52100,

Потърсих в настройките си, но никъде не виждам опция за включване или изключване на лични съобщения?

Общото им гражданство е и българско и белгийско. Последните години са живели там, там са се и запознали.
Жената е бременна, но ако роди в България, предполагам детето няма да получи белгийско гражданство? Но ако се стигне до съд, за ограничителна заповед на бащата, предполагам ще се случи по българското законодателство? Ако пък детето бъде родено в Белгия, гореописаният сценарии няма да може да се случи в БГ, а ще трябва да се води дело ако се наложи в Белгия, тъй като детето ще бъде родено там?

Всъщност какви права може да има бащата, когато те нямат брак? Закона закрила ли майката и по-точно възможно ли е бащата да предяви претенции за попечителсво с основание, за по-добра доходност и собствено жилище?

Благодаря Ви за отговора!

Re: Търся адвокат по Белгийско гражданско право спешно

МнениеПубликувано на: 10 Окт 2017, 21:53
от nikol52100
Кликвате на никнейма си striking и си влизате в профила. Там кликвате на „Потребителски панел“- ще се отвори меню „Контролен панел“ . Кликвате на „Настройки на форума“- "Главни"- и срещу „Искам да получавам лични съобщения“ отбелязвате – Да.

Ако бащата припознае детето, това дали имат или нямат брак е без значение, що се отнася до родителските права.

Re: Търся адвокат по Белгийско гражданско право спешно

МнениеПубликувано на: 11 Окт 2017, 12:55
от striking
Промених си настройките.

Какво по-точно имате предвид с последното си изречение? Може ли малко повече детайли? Искате да кажете, че е възможно да получи родителски права ли? Аз си мислех, че майката винаги има повече тежест за родителските права, стига да няма законови проблеми, като осъждания и т.н.