начало

Извънредната обстановка се удължава до края на юли Извънредната обстановка се удължава до края на юли

Увеличаване на издръжка на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Увеличаване на издръжка на дете

Мнениеот p_bone » 13 Сеп 2017, 19:10

Здравейте,
Имам въпрос относно увеличаване на издръжка на дете. Партньорът ми има дете от предния си брак, на което плаща издръжка 150лв. Майката не работи и предполагаме, че това е основния и доход. Освен издръжката даваме на детето малка сума за джобни- около 40-50лв. на месец, изцяло сме поели ангажимента за купуване на дрехи и обувки и почти всичко необходимо за поддържане на стандарта на тийнейджър (телефон, компютър, велосипед, козметика... та дори и бельо и чорапи). В момента майката иска да увеличим издръжката на 210лв. Разликата не е голяма, но въпросът е принципен, тъй като с тези пари тя покрива основно собствените си нужди.
Длъжен ли е бащата по закон, освен месечната издръжка да поема друга отговорност за финансовите нужди на детето, като изключим моралното задължение разбира се.
И ако се стигне до дело за издръжка, имаме ли шанс да не бъде увеличена, при положение, че ние също имаме дете от връзката си, изплащаме ипотека и съответно също имаме по-големи разходи?
p_bone
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Сеп 2017, 17:27

Re: Увеличаване на издръжка на дете

Мнениеот minov_nz » 13 Сеп 2017, 19:55

Важно за вас в случая е дали нуждите на детето са се увеличили и това предполага евентуално по-висока издръжка. Бащата изобщо не е длъжен да издържа бившата си жена и да покрива нейните нужди, а само да усигувява издъжка на детето. Увеличаването на приходите му също не е основание тя да получи по-голяма издържка.
minov_nz
Младши потребител
 
Мнения: 58
Регистриран на: 11 Яну 2014, 20:05


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта


cron