Страница 1 от 1

Претенции на жена ми след развод

МнениеПубликувано на: 27 Юли 2017, 14:40
от stambolov_88
Здравейте, интересува ме дали жена ми може да предяви претенции към новозакупен апартамент. Историята в типичен балкански стил, женен съм от 2 години, реших да купя апартамент, в който да градим семейство със жена ми, все още не съм го закупил, но се оказа, че тя варти различни интриги запонаха скандали и явно ще се разведем, тя е криела от мен намеренията си да се разделим докато купя жилището за да се възползва после от 50% собственост, за щастие в полседния мкомент на мен нещата ми се изясниха, сделката за полкупка е на приклучване(предварителен договор), но стройтеля е сагласен да го запиша на името на баща ми, а банката се съгласи аз да съм кредито ползвателя, а баща ми сопственик по нотариален акт и слоидарен длъжник по кредита. Интересува ме ако заема е взет от мен, т.е. сме солидарни длъжници с нея като семейство, при развод след покупката, тя може ли да има претенции към собственоста, или парична претенция като съдлъжник по кредита. Кредита го изплащам само и единствено аз, за сега тя е безработна дори няма доходи от последните 5 години(т.е. от както я издържам аз). Има ли опастност да ми създаде проблеми и как да се предапазя. Благодаря предварително

Re: Претенции на жена ми след развод

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2017, 10:55
от telman
Пряко не може - имотът е придобит на друго име. Как са дадени парите няма значение, но може да се търси принос по сделката.

Re: Претенции на жена ми след развод

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2017, 11:32
от stambolov_88
Да точно това ме притеснява, понеже до колкото разбрах тя може да иска 50% от парите освоени със заем понеже се води тя солидарен длъжник, като моя жена независимо че няма да даде и 1 лв.

Re: Претенции на жена ми след развод

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2017, 17:16
от borovinka
Как така жена ви няма да даде "и 1 лев"? Нали казвате, че е съкредитополучател с вас? Ако утре спрете да плащате, банката ще погне нея.

Re: Претенции на жена ми след развод

МнениеПубликувано на: 31 Юли 2017, 17:52
от stambolov_88
Съкредититор е с мен понеже сме женени, иначе аз плащам вноските, от моята заплата се теглят директно, тя няма доходи. Води се солидарен длъжник понеже парите, който изкарвам аз са общи като семейство. Както ако си купя кола е обща независимо че аз я плщам по същия начин ако взема заем тя се води солидарен длъжник понеже се плаща кредита от семейните пари, независимо кои ги изкарва :)