начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени средств

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени средств

Мнениеот krisimisi » 19 Юли 2017, 10:28

Здравейте ,другари.
Моля за съвети...
Омъжих се за 8 годишната си половинка преди 10 месеца,в момента съм бременна с първото ни биологично общо дете в края на 6-тия месец,имам тежка бременност.Съпруга ми има дъщеря от друга връзка на 9 години и не е съден за издръжка.
Драмата е следната ,за 8 години този човек ме побърка ,осъдиха ни по време на съжителството ни за над 20 хиляди лева ддс към фирма и неплатени такси за вода,данъци,пресрочени задължение и какво ли не.След брака ни,след месец го осъдили за още 6000 лв за които разбрах също в последвие.Лекувахме алкохолна зависимост преди това.Къде ми е бил акъла ,се питам сега.След неспирен тормоз от страна на семейството му и мили думи от него сключихме граждански брак и църковен в две отделни дати септември месец.Заченахме дъщеря си .Сватбата я платиха изцяло аз и родители ми на стойност 7000 лв ,в домът който му е прехвърлен като дарение от баща му преди 10 г съм наляла средства за ремонт на стойност 5000.Сега когато дъщеря ни е на път,този човек желае развод с мен ,припознаване на детето и ни гони от домът си .Обеснява че за всичките му проблеми съм била виновна аз,и обижда мен и неродената ми дъщеря.Хвърля и чупи предмети около мен,многократно ме е заплашвал с телесни повреди ,плюе по мен ,стиска юмруци и тероризира че никой няма да ме вземе и съм отпрепка.Съжалявал че му нося детето ,изкал да го изкорми о т мен .Заплашва че ако потърся издръжка или имам претенции за връщане на средства ,да ми нанесе телесна повреда.Моля помогете ми .В момента има неплатена вода на стойност 5000 лв ,задължения на стойност 26 000 лв .Осъден от съдия изпълнител на различни дистации.
Желая да се съглася за развод ,дори мечтая вече за него.Но се страхувам ако препознае дъщеря ни дали ще наследим за цял живот дълговете му,тоест дали ще трябва да му плащам таксите пред държавата за да мога да я заведа на детска градина и ясла след две години . Тези 6000 лв върху задължения на фирмената му сметка в която аз не присъствам ,дали няма да се наследят след развод .Налага се да родя секцио ,като той самия все още не знае датата ,дали може баща ми да препознае дъщеря ми .Дали може да обжалва ?Още повече аз в момента нося фамилията на съпруга си ....Не знам как да се спася от този кошмар.Идвам от заможно семейство и се опитвам да се спася от глупостта си....родители те ми не знаят половината.Тези хора са финансови пиявици.Майката пие,споделих и поисках помощ от нея за проблемите със сина й ,а тя усмихвайки ми се, му се обадила зад гърба ми и му казала да и върне апратамента и да ни гони,да не мога да получа нищо по време на развода.Не желая дъщеря ми да бъде в техни грижи без мен .Казуса ми адски спешен....Моля помогнете със съвети ,от къде да започна,как да се разведа бързо и какви документи са ми нужни.Не искам нищо от тях,само да ме оставят намира и да живеем нормален живот с детето ми .Аз самата в момента живея в жилището му ,по лична карта съм от област Бургас,но цял живот живея в гр.Варна и съм изучена тук.Къде трябва да се проведе развода ,по лична карта или място на сключване на брак.
krisimisi
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Юли 2017, 09:55

Re: Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени сре

Мнениеот krisimisi » 19 Юли 2017, 10:36

Мислих си за бърз развод ,без претенции на което беше съгласен и той.....Отиваме при адвокат ,подписваме се че имаме дълбоко разстройство в брака ни и след месец си взимаме документите.Но дали е толкова лесно....да не си вкарам автогол
krisimisi
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Юли 2017, 09:55

Re: Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени сре

Мнениеот bobi9 » 19 Юли 2017, 15:49

Развода няма да реши проблема с бащинството. Дори и да се разведете преди да се роди, отново той по закон ще бъде баща на детето, тъй като е заченато по време на брака и родено определен период след прекратяването на брака. От там нататък не разбирам правен или житейски съвет искате?
Житейският ми съвет е да напуснете фактически общото ви жилище и да се установите при роднини. Правният ми съвет е да завеедете дело по закона за защита от домашното насилие и да подадете сигнал до МВР за заплахите и притесненията свързани с телесното ви здраве. За дълговете му по отношение на все още нероденото ви дете е рано да се притеснявате. Ако дай боже детето ви се роди живо и здраво баща му си отговаря за дълговете докато е жив. Ако вземе че се спомине малолетния приема наследството само по опис и няма опасност че ще отговаря със собствено имущество.
Няма да се налага да му плащате нищо за да посещава детето детско заведение.
bobi9
Потребител
 
Мнения: 300
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46

Re: Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени сре

Мнениеот toni_g » 19 Юли 2017, 16:52

krisimisi написа:Здравейте ,другари.
Моля за съвети...
дали може баща ми да препознае дъщеря ми


Оле майко! Да не я е правил той?

Иначе, за мъжа ви, другарко, това без съмнение е завършен фашист, неподатлив към прогресивните идеи на социализъма. Тичайте да се ожалите на другарката Манолова, после съберете пролетарския колектив да му спретнете един народен съд - с тояги, докато си признае всичко. Оттам - в багажника и към Белене. По другарски!
toni_g
Младши потребител
 
Мнения: 51
Регистриран на: 28 Юли 2015, 18:14

Re: Развод при неродено дете,психически тормоз и вложени сре

Мнениеот boxko » 24 Юли 2017, 14:48

toni_g написа:
krisimisi написа:Здравейте ,другари.
Моля за съвети...
дали може баща ми да препознае дъщеря ми


Оле майко! Да не я е правил той?

Иначе, за мъжа ви, другарко, това без съмнение е завършен фашист, неподатлив към прогресивните идеи на социализъма. Тичайте да се ожалите на другарката Манолова, после съберете пролетарския колектив да му спретнете един народен съд - с тояги, докато си признае всичко. Оттам - в багажника и към Белене. По другарски!Защо си такъв?
До създателя на темата: Не се притеснявайте. За всичките ви въпроси има правна уредба, която е във Ваша полза. Ако ви стиска- можете да го изгоните вие от собственото му жилище. Гледайте си спокойно бремеността, задълженията са си негови. Вашето дете е все още недееспособно за всичко.
При всички положения заведете дело за издръжка. Издръжка за вас и впоследствие за вашето дете.
boxko
Потребител
 
Мнения: 151
Регистриран на: 01 Авг 2010, 14:54


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron