начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

Оспорване на бащинство след 19та година

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Оспорване на бащинство след 19та година

Мнениеот radisun1 » 23 Яну 2017, 01:54

Здравейте,

Имам казус, чието удовлетворяващо решение не мога да намеря. Роден съм през 1992г. по време на брака между майка ми и първият и съпруг, когато тя вече живее с друг мъж. При раждането ми настоящият й тогава съпруг автоматично бива вписан като мой баща, което никой не оспорва, въпреки това, че и трите страни: майката, законният и съпруг и биологичният ми баща са били наясно със създалите се обстоятелства.

Когато бях на 7 години майка ми се разведе с първия си съпруг и се омъжи за биологичния ми баща, но без да направят каквито и да било постъпления за оспорване на бащинството и припознаване от биологичния ми баща. Според СК бащинство може да бъде оспорвано от детето до 1 година от навършване на пълнолетие. За съжаление на 18-19г. на децата със сигурност не им е основен приоритет да оспорват бащинството си, за да оправят административните неуредици на родителите си...

Според СК на 24 години вече е невъзможно да се оспори бащинството, макар и да не съм виждал човекът, посочен като мой баща от повече от 15 години. Някой има ли други предложения по какъв административен път може да се оспори бащинството, отказ от наследството на този човек приживе и смяна на бащиното и фамилно име?

Благодаря предварително! :shock:

Поздрави
radisun1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 23 Яну 2017, 01:42

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron