начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

Родителски права на бащата

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Родителски права на бащата

Мнениеот izagorski » 06 Яну 2017, 00:14

Здравейте. Не съм предполагал, че и аз ше стигна до тук, но ето че се случи.
Казусът ми е следният.

Със съпругата ми сме в процес на развод. Уж всичко беше изяснено, заради децата реших да не правя патърдии и се съгласих да е по взаимно съгласие, като единственото ми условие беше за по либерален режим на виждане на децата. Тя обаче отказва тотално и едва ли не се опитва да ограничи вижданията ни до минимум, което автоматично довежда до развод по исков ред.

Историята е следната. Тя (майката) я прибрах буквално от възпитателно училище в което беше, за постоянни бягства, забъркала се с разни сутеньори роми и т.н (не питайте и аз още се чудя как се излъгах да я взема)
В последствие през брака ни я хванах в изневяра (доказуемо), но заради детето (тогава само 1) я прибрах обратно. Морални устои "никакви", манипулативна, мързелива, никаква домакинска работа, конфликтна личност, постоянно е в някакви кризи, депресии, последните 2 години само четеше някакви еротични и любовни романи, аз по цял ден на работа децата ги гледаше майка ми реално. От дъжд на вятър работи, ако не се изпокара с останалите хора на местоработата си. Постоянно крещи по децата. Онзи ден даже ми споменаха, че са я виждали (могат да свидетелстват) първо докато съм на работа да се разхожда с някакъв тип който цитирам: Енергично я е пляскал по задника (кой е гледал децата през това време е загадка) второ същата жена я е засичала да малтретира дъщеря ни и дори и направила забележка за това. Та жена ми няма жилище (уж ще живее при някаква баба не знайно каква, ама като нищо може и да м изакара децата при някой ром) помощ при отглеждането няма никаква, заплатата и е малка. Реално децата живеят при мен, а тя се изнесе има си ново гадже някакво (нищо че не сме разведени и де го намери за няколко дена това е друг въпрос). Децата не питат за нея изобщо. За последния един месец ги е виждала 3 пъти, като за коледа ги взе колкото да преспят някъде и на следващият ден ми ги върна. Още преди да се изнесе се беше регистрирала по разни сайтове за запознанства и си уговаряше срещи, в 3 посред нощ я хванах да праща снимки на баджаците си на някъв си... Дъщеря ни която е на 4 дори онзи ден ми обяснява как мама като ги взела те играели на площадката, а мама се била целувала с някакъв чичко дето после ги прибрал с колата. Нейните доводи за развод (тя го иска) е че съм бил ревнив, но с държание като нейното няма как човек да не е ревнив. Та да минем на въпроса. Какви са ми шансовете да взема попечителство върху децата си. Фактически ги гледам аз, дори в повечето време майка ми докато съм на работа. Имам снимков материал, на всичко което е правила и говорила извадени от профилите и в елмаз, фейсбук скайп и т.н

Малко дълго стана, но въпросът ми е наистина сериозен, понеже не искам тя, на която и липсват каквито и да било морални качества да възпитава децата ни. Утре в други ден както казах, може да реши да заживее с някой циганин отново и аз трябва да се примиря. Та какви са ми шансовете да взема попечителството аз. Не пия, не играя хазарт, не се занимавам с наркотици, не ходя по ........., не съм изневерявал, гледал съм си децата винаги макар и да сме имали трудни времена, работя, собствената и майка даже (със сигурност ще отрче) е казвала, че по-добър баща от мен няма.
Последна промяна izagorski на 06 Яну 2017, 00:57, променена общо 1 път
izagorski
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Яну 2017, 23:48

Re: Родителски права на бащата

Мнениеот izagorski » 06 Яну 2017, 00:46

Допълнение от Автора.

Според адвоката ми може да взема правата. Но въпреки това искам и второ, трето и т.н мнение. Особено от някой който е успял да го направи
izagorski
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 05 Яну 2017, 23:48

Re: Родителски права на бащата

Мнениеот atanasn » 06 Яну 2017, 21:26

Авторе, усеща се някакъв идеализъм в описаното... а идеализмът до нищо хубаво не е довел, и няма да те доведе до родителски права. Шансовете на бащата са близки до 0%. Веднага си намери свидетели! Не вярвай на жена- адвокат! Децата, ако имат навършени 10 години - ще ги изслушват в съда. Децата са жестоки и нямат скрупули... още по-малко към бабите по б.л. Представа си нямаш, на какво са способни, дори 10-годишните деца. Този, при когото се намират - ще ги манипулира, срещу другият родител. Не оставяй, в никакъв случай децата при нея! Подготви се за войната на живота си, авторе!
Последна промяна atanasn на 06 Яну 2017, 22:08, променена общо 3 пъти
atanasn
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 31 Авг 2016, 15:46

Re: Родителски права на бащата

Мнениеот atanasn » 06 Яну 2017, 21:42

Това, че тя няма жилище, означава, че семейното ви жилище ще бъде присъдено на нея, ако вземе родителските права...и любовникът и ром ще се нанесе.. без значение, че жилището е придобито преди брака, или е собственост на 3-то лице. Ромът, едва ли ще остане безпристрастен и към издръжката, която ще имаш привилегията да плащаш "за децата си"...
Ако т.нар. "семейно жилище" е придобито по време на брака, можеш да и поискаш наем. Но за децата наем не се дължи. И тя ще плаща (при 2 деца) 1/6 от определен от вещо лице наем... Ако жилището е само твое - 1/3...
При 3 деца - 1/8 от дължимия наем...
atanasn
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 31 Авг 2016, 15:46


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron