начало

КС не отмени единната цена на водата КС не отмени единната цена на водата

Има ли какво да направя ?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Има ли какво да направя ?

Мнениеот marrydj » 16 Сеп 2016, 23:20

Здравейте , ще се радвам някой да отговори по моя казус. С бащата на детето имаме водени две дела -и двете спечелени от мен .Съдът реши разходите по делата да заплати той. Общата стойност на сумите е около 1300 лв .Ответника обаче е безработен и няма нищо на свое име .Пуснах изпълнителен лист и по двете дела , но нищо . Накрая пуснах молба за опис на имуществото му . Отидоха на постоянния му адрес , но баща му не ги пуснал там , като показал нотариалния акт на къщата и казал ,че не е длъжник той ,а сина му ,който няма общо с имота .Има ли право на това?
При положение ,че бившия не работи , няма имоти ,дори кола ,има ли какво да направя за да си взема парите?
marrydj
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 16 Сеп 2016, 23:11

Re: Има ли какво да направя ?

Мнениеот ivan_lawyer » 17 Сеп 2016, 07:28

Еми те лихва не носят, тези пари, по принцип има мерки за събиране. Сега това е грешка, че не сте направили описа, защото по есграон е там. Все нещо ще има, дори и компютър. На мен също ми въртят номера съдебните изпълнители. Даже си говорят с длъжника вместо да свършат работа. Ояли са се дето се казва. Нотариалния акт няма значение никакво. Няма значение никакво кой живее още в къщато - важното е че там е вашият длъжник.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4872
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46

Re: Има ли какво да направя ?

Мнениеот marrydj » 17 Сеп 2016, 16:01

Той е регистриран на този адрес ,но не живее там ,а на друг ,който също съм дала на съдия изпълнителя ,но той го ползва само за призоваване , каза ми ,че там не може да прави опис .Имотите са негови ,купувани с негови пари ,но на други имена .Няма как да докажа ,че този човек има доходи и имоти .Той е ходил при съдия изпълнителя и му казал ,че няма да плати нищо .Това което вие ми казвате ме навежда на мисълта ,че може изобщо да не е ходено до дома му :shock: Къде да прочета закона свързан с този случей ?
marrydj
Нов потребител
 
Мнения: 4
Регистриран на: 16 Сеп 2016, 23:11


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron