начало

Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността Наемодателят си прибрал водомера от язовир „Студена“, който отчитал водата за промишлеността

Претенции към фирмени активи.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Претенции към фирмени активи.

Мнениеот axlastro » 25 Юни 2016, 20:59

Здравейте, имаме следния казус : води се бракоразводно дело (не по взаимно съгласие). Единият съпруг има две фирми - едната е ЕООД, едноличен собственик. Другата е ООД, с двама съсобственици, единият от тях е той. И двете фирми генерират някаква печалба и имат известна сума на каса (неразпределена печалба). Въпроса е какви претенции може да има другият съпруг към съответната сума на каса и евентуално към бъдеща печалба не тези фирми.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23

Re: Претенции към фирмени активи.

Мнениеот nikodim77 » 26 Юни 2016, 00:33

По мой спомен мисля, че не може да има претенции към суми, които сочите. Дори е налице и произнасяне на ВКС по подобен род казуси. В общи линии: "...придобитото в резултат на търговска дейност, изключва по своето естество приноса на другия съпруг - нетърговец." (цитат от решение по брачно дело обоснован с практика на ВКС)
Е, ако има някаква промяна ще бъде отбелязана от юристите във форума.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 513
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Претенции към фирмени активи.

Мнениеот axlastro » 26 Юни 2016, 08:54

Благодаря, чакам някой да се включи с примери от практиката.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron