начало

Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата Проблемите с ЕИСС станаха тема при избори за председатели на съдилищата

Претенции към фирмени активи.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Претенции към фирмени активи.

Мнениеот axlastro » 25 Юни 2016, 20:59

Здравейте, имаме следния казус : води се бракоразводно дело (не по взаимно съгласие). Единият съпруг има две фирми - едната е ЕООД, едноличен собственик. Другата е ООД, с двама съсобственици, единият от тях е той. И двете фирми генерират някаква печалба и имат известна сума на каса (неразпределена печалба). Въпроса е какви претенции може да има другият съпруг към съответната сума на каса и евентуално към бъдеща печалба не тези фирми.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23

Re: Претенции към фирмени активи.

Мнениеот nikodim77 » 26 Юни 2016, 00:33

По мой спомен мисля, че не може да има претенции към суми, които сочите. Дори е налице и произнасяне на ВКС по подобен род казуси. В общи линии: "...придобитото в резултат на търговска дейност, изключва по своето естество приноса на другия съпруг - нетърговец." (цитат от решение по брачно дело обоснован с практика на ВКС)
Е, ако има някаква промяна ще бъде отбелязана от юристите във форума.
nikodim77
Потребител
 
Мнения: 675
Регистриран на: 23 Апр 2009, 14:29

Re: Претенции към фирмени активи.

Мнениеот axlastro » 26 Юни 2016, 08:54

Благодаря, чакам някой да се включи с примери от практиката.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron