начало

Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи

Формулиране на пълномощно за взимане на решения в болница

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Формулиране на пълномощно за взимане на решения в болница

Мнениеот venom1 » 18 Май 2016, 12:07

Здравейте. Говорих с нотариус по-рано и искат от мен да формулирам точно текста на едно пълномощно, но за пръв път пиша такова, а не намирам образци за подобен случай, които да следвам. Не знам дали това е правилният подфорум, ако не е и е възможно, ще преместя темата.

Става дума за следното - бременна съм и с бащата на детето нямаме брак, само съвместно съжителство/един и същ настоящ адрес. Бременността ми е рискова и е силно вероятно до няколко дена да вляза в болница, съответно да се наложи операция по-рано от безопасното за детето, която е възможно да има усложнения и за мен поради състоянието ми.

До колкото разбирам, тъй като нямаме брак, ако се случи нещо и съм в безсъзнание, той не може да взима решения за мен и детето, или да бъде информиран за състоянието ни, а ще се обръщат към преки роднини. Съответно, не желая това да се случва, и ме посъветваха да изкарам пълномощно, в което да декларирам по някакъв начин, че искам той да е човекът, към когото да се обръщат.

Може ли някакъв съвет относно това как точно да формулирам текста? Трябва ли задължително да фигурира името на лечебното заведение, тъй като все още не е ясно къде ще ме приемат, а искам да го свърша преди да се наложи да влизам, не между събирането на багажа? Може ли е да е в кратък свободен текст от типа на "взима решения в случай на невъзможност да го правя сама, взима решение за детето и е лице за контакти" (като очевидно и това не ми се получава добре като оформление), или трябва да опиша конкретни случаи, като изпадане в безсъзнание, необходимост от решение за спешни или животоспасяващи процедури за мен и детето, е лице за контакт в случай на животозастрашаваща ситуация и позволявам да бъде информиран за развитието и състоянието на мен и детето... Или нещо от този тип, и да добавя данни за контакт.

Защото реално ако се остави на родителите ми, ще решат да направят нещо за мен, дори да застрашава живота на бебето, а съответно това не би било моето решение, и искам да има кой да защити този ми интерес.

EDIT: Продължавам да се опитвам да търся образци, реално опитах да редактирам едно генерално пълномощно:

Да ме представлява в .........., ........., както и всички неизброени лечебни заведения и болници в случай, че не мога да го правя сама. Да извършва всички необходими фактически и правни действия, като за целта съставя, попълва, подава, изисква и получава документи, молби, справки, формуляри, декларации, удостоверения, разрешения, епикризи и други, да подписва всякакви документи от мое име в случай на физическа невъзможност да го правя сама. Да бъде основен контакт в случай на появило се животозастрашаващо състояние и да бъде информиран за състоянието ми пръв, да взима решения от мое име относно процедури за мен или детето, каквито намери за най-добри.
venom1
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Май 2016, 11:54

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron