Страница 1 от 1

Издръжка

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2016, 19:19
от zhelezo
Добър ден!Нуждая се от съвет.Работя в чужбина готов съм да плащам издръжка за детето си писна ми да ме изнудва бившата!мога ли сам да подам молба в съда за да плащам законна издръжка?Благодаря!

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 16 Апр 2016, 23:27
от katerinakuch
Доколкото разбирам, не сте разведен и нямате съдебно решение за развод. Заведете дело за определяне на родителски права и издръжка на детето. Съдът с решение ще определи точния размер на издръжката, който ще трябва да пращате.

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 18 Апр 2016, 07:56
от zhelezo
Благодаря за отговора!Ние не сме имали брак но съм признал детенцето

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2016, 09:12
от zhelezo
Нямам брак признал съм детето си но искам да плащам законна издръжка мога ли сам да заведа дело за да плащам издръжка на детето си

Re: Издръжка

МнениеПубликувано на: 19 Апр 2016, 09:23
от borovinka
Можете да заведете дело за определяне на режим на лични отношения с детенцето (кога да го виждате, кога да го вземате и т.н.), както и ако не искате родителските права (да го отглеждате приоритетно вие!), можете да поискате съда да ви определи размер на издръжка, която да плащате ежемесечно. Ако детето е много малко, няма смисъл да искате да го отглеждате вие - няма съд, който да ви го даде и да го отдели от майката, освен ако тя не е някакъв много тежък случай (наркозависима, алкохолозависима, с регистрирани психични отклонения и др.).
Може и вие да предложите размер на издръжка, която не може да бъде по-малко от 1/4 от минималната работна заплата в България. Плаща се редовно.