начало

Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи

необходими документи за брак с американски гражданин

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


необходими документи за брак с американски гражданин

Мнениеот jana_mincheva » 06 Апр 2016, 12:31

Здравейте,
Приятелят ми е с Американско гражданство, аз с Българско. Възнамеряваме да сключим брак в България. Въпросът ми е какви документи са му неоходими преди подписването и има ли такива, които той трябва да си издаде преди да пристигне в България. Той пристига юли, без виза Д, понеже се оказва почти невъзможно да подаде документи за този тип виза. Надявам се след сключване на брак, подаване на документи за дългосрочен престой, и ако всичко мине нормално, да може да кандидатства и за работа тук в България. Искаме да живеем в България и да сме си заедно, много ще съм благодарна за малко помощ от вас.
jana_mincheva
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Апр 2016, 12:16

Re: необходими документи за брак с американски гражданин

Мнениеот borovinka » 19 Апр 2016, 09:33

Най-общо, ще са ви необходими следните документи, ако сключвате брака си в България:
1. Документ за самоличност;
2. Документ от държавата, чийто гражданин е партньорът (САЩ), който удостоверява, че няма законови пречки той/тя да встъпи в брак, и че този брак ще бъде признат в там - на практика се ползва нотариално заверена, преведена и легализирана с апостил декларация, че съпругът ви не е в друг брак там и че няма пречки да встъпи в брак. Без това ще ви върнат. Ако е бил женен, представя се заверен превод на съдебното решение за развод, също с апостил.
3. Бракоразводно решение или смъртен акт, ако някой от нас е бил обвързан в предишен брак - optional ;) ;
4.Mедицинско свидетелство, че липсват заболявания, които представляват пречка за встъпване в брак издадено в България – заверени от здравно заведение, валидни 30 дни от датата на издаване - това може и в България да си го издадете. Нужно е и за двамата.
5. Комплект документи от общината, където искате да сключите брака - декларации, заявление и др.

Допълнителните опции като брачен договор, например, изискват подробна консултация с адвокат.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1505
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron