начало

Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи Борисов за снимките в спалнята: Една прекрасна госпожа нащрака всичките тези работи

Семейно жилище.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Семейно жилище.

Мнениеот axlastro » 28 Мар 2016, 18:20

Следния казус : двама съпрузи сме, с граждански брак. Имаме и дете на 2 години. Живеем от години в апартамент, собственост на фирмата на родителите на жена ми. И двамата, както и детето се водим с постоянна адресна регистрация там. В момента те искат да продадат жилището, без да ни предупредят за това. Жена ми е при тях, явно съгласна с решението им и вероятно се готви да ме напусне и да живее с родителите си. Аз имам друго жилище, което е сравнително малко и неудобно за всички ни.
Въпросът ми е : Имат ли право да ни изгонят без предупреждение и имаме ли някакъв начин да им противодействаме.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23

Re: Семейно жилище.

Мнениеот katerinakuch » 28 Мар 2016, 20:05

Щом не сте сключили договор за наем с фирмата, управителят/те на фирмата може да Ви покани да напуснете жилището без предизвестие, както е сторил.
katerinakuch
Активен потребител
 
Мнения: 1116
Регистриран на: 28 Юни 2007, 12:27

Re: Семейно жилище.

Мнениеот axlastro » 29 Мар 2016, 00:23

Ясно. Значи адвокатката, с която се консултирах ме лъже. Според нея никой не може да ни изгони от семейното жилище при условие, че нямаме развод.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23

Re: Семейно жилище.

Мнениеот jhoro » 29 Мар 2016, 02:21

axlastro написа:Ясно. Значи адвокатката, с която се консултирах ме лъже. Според нея никой не може да ни изгони от семейното жилище при условие, че нямаме развод.

Не знам какво ви е казала адвокатката, но Вие явно бъркате
-- жилището, в което живее семейството Ви и
-- семейното жилище, като част от СИО (съпружеска имуществена общност). Тоест, когато е ваше.
В описаната ситуация Вие просто сте "на гости"
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 1634
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58

Re: Семейно жилище.

Мнениеот bird_of_paradise » 29 Мар 2016, 12:33

jhoro, ти колега ли си, защото много непълноти и при теб.
Жилището е семейно, съгласно §1 от ДР на СК. Точка!

axlastro написа:Въпросът ми е : Имат ли право да ни изгонят без предупреждение и имаме ли някакъв начин да им противодействаме.

Имате заем за послужване. Неформален, но все таки си е заем. Няма сила, която да ви принуди да напуснете жилището сега и веднага.
Имате възможност да не го напускате, а собственикът да си води дело за предаване ползването му. Ще загубите това дело, но пък печелите още не по-малко от 12м. време живот в него, както и разноските по съдебното производство. Възможно да претендират и обезщетение за времето, докато се съдите.

Друг е въпросът дали си струва ( емоционално, времево, финансово и пр.) цялата тази гимнастика, след като имате собствено жилище. Мислете трезво.
"Човек е дълго изречение, написано с много любов и вдъхновение, ала пълно с правописни грешки.”
bird_of_paradise
Активен потребител
 
Мнения: 2668
Регистриран на: 25 Яну 2013, 15:27

Re: Семейно жилище.

Мнениеот axlastro » 29 Мар 2016, 23:56

Благодаря за компетентното мнение. Въпроса е малко по-сложен и е за отделна тема, пак в раздел "семейни казуси", а ако трябва да съм честен не е за форуми изобщо. За мен беше важно да разбера, дали моят адвокат, на който до момента имам доверие, се движи в правилна посока. Явно поне по въпроса със семейното жилище, той е бил напълно прав. Иначе аз претенции към това жилище нямам нито искам да оставам там.
axlastro
Потребител
 
Мнения: 168
Регистриран на: 08 Окт 2010, 17:23


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron