начало

Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър Съдът потвърди уволнението на военен следовател-букмейкър

Задължение по кредит на починал

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Задължение по кредит на починал

Мнениеот bubbles » 24 Мар 2016, 17:28

Привет!

Днес сутринта се обадиха от фирма ЕОС матрикс по повод задължение по кредит на брат ми който е починал със излязло решение на съда още през 2010г. когато той още е бил жив.
След като им казах че той вече не е между нас, ми казаха че трябва да занеса копие от смъртен акт.
Речено сторено, копирах акта и го занесох, там проведохме кратък разговор в който обясних че аз не съм наследник(поне така мисля защото на мен не може да се издаде удостоверение за наследници), снимаха ми личната карта и ме накараха да подпиша протокол за проведената среща, в който пишеше и нещо от рода че се признава съществуването на задължението.

Въпроса е каква точно е целта на този протокол и какво би последвало оттук нататък?
bubbles
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 16 Апр 2011, 01:58

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот possitiv3 » 24 Мар 2016, 18:05

Ми защо не отидеш да си прехвърлиш апартамента направо на някой ей така щото някой ти се е обадил а ?????

Като ти е толкова акъла и без да ползваш адвокатски услуги си разнасяш личните данни, актове за смърт и се подписваш където ти кажат като овца си заслужаваш съдбата !!! :evil: :evil: :evil: :evil:
Не обиждай човека, който се опитва да ти помогне ! Уважавай чуждия труд !
possitiv3
Потребител
 
Мнения: 129
Регистриран на: 15 Мар 2009, 16:03
Местоположение: Където работата ме закара

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот bubbles » 24 Мар 2016, 18:11

possitiv3 написа:Ми защо не отидеш да си прехвърлиш апартамента направо на някой ей така щото някой ти се е обадил а ?????

Като ти е толкова акъла и без да ползваш адвокатски услуги си разнасяш личните данни, актове за смърт и се подписваш където ти кажат като овца си заслужаваш съдбата !!! :evil: :evil: :evil: :evil:Ако исках някой да ми чете морал нямаше да пиша тук.

Хайде сега опитай да отговориш на въпроса ми ако обичаш.
bubbles
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 16 Апр 2011, 01:58

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот kdkrastev1234 » 24 Мар 2016, 21:14

Подписал си признание, представил си им документи, дал си си личната карта ... Не се ли сети да се консултираш с адвокат преди това?
Щом лицето е осъдено през 2010г задълженията по кредита са били погасени по давност. Признанието обаче прекъсва давността и почва да тече нова. Дали си наследник, какво си подписал и дали не си встъпил в дълг може само да се гадае.
Така че колегата горе правилно ти се е накарал. Наместо да потърсиш помощ си съдействал максимално на другата страна. Сега трябва да се гони дивото, при положение че питомното ти е било в ръцете. Събирай документите и при адвокат, да спасява каквото може.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот ivanov_p » 24 Мар 2016, 21:53

Това им обичам на адвокатите, отидеш при тях за да ти дадат акъл как да си вземеш парите, те те питат защо не си направил нотариално заверен договор с 11 свидетели, не си превел парите по банков път и защо въобще си дал парите, а не си ги взел. Ами ако го бях направил нямаше да търся вас, а вие щяхте да ровите в кофите за боклук.

Бубле, яваш! Направил си глупост, но тя е разбираема. Ако беше като мен или адвокатите щеше да вярваш, че човек е зъл и покварен по природа и единствената му мисъл е те излъже. Ти обаче си редови гражданин и предполагаш, че няма как да отидеш в офис на фирма и там да те излъжат, защото такива неща не трябва да се правят.
Първо, брат ти има ли деца?
Второ, разбра ли въобще на кого и какво е дължал брат ти?
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3368
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот bubbles » 24 Мар 2016, 22:27

Е като всички хора и аз бъркам понякога, надявам се този път да не е чак толкова сериозно.

Брат ми няма деца, нито съпруга, доколкото знам единствен наследник му се води баща ми, понеже както споменах на мен дори удостоверение за наследници не ми разрешават да извадя и ми казаха че само баща ми може като негов единствен наследник(Това миналата година в общината се случи, защото трябваше въпросния документ за разни други работи).

А това което подписах пишеше горе-долу, че признавам че брат ми има кредит, че аз съм му брат и че баща ми му е баща.
Останалото беше за това че сме провели среща и съм представил смъртен акт на брат ми.

Подпис от тях, подпис от мен(Да се у главата).

Ако резултата е само възобновяване на давността, ...... им, да ходят да си го търсят брат ми в Малашевци!
bubbles
Младши потребител
 
Мнения: 14
Регистриран на: 16 Апр 2011, 01:58

Re: Задължение по кредит на починал

Мнениеот ivanov_p » 24 Мар 2016, 23:18

Отиди при някой познат адвокат, ако имаш, да им се обади и да поиска копие от документа, който си подписал след като са те заплашвали.
Предупреди баща ти да не подписва нищо.
За да е налице признаване на дълг то трябва да е конкретно, признавам, че дължа на еди кой си, тази сума пари. Признава се само собствен дълг, ако не си наследник няма как да признаеш, че дължиш дълг на някой починал. Проблем ще дойде ако баща ти признае дълга, а след това ти го наследиш. Дългът е погасен, но те още утре ще се обадят на баща ти, който вероятно е на години и ще подпише всичко. Нека адвокатът направи справка в районния съд за делото срещу брат ти и да види кой го е осъдил, а след това да им се обади.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3368
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53


Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron