начало
Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров Венецианската комисия: Някой независим трябва да може да разследва Цацаров

Настройване на детето срещу бащата след развода

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Re: Настройване на детето срещу бащата след развода

Мнениеот namakak » 07 Ное 2010, 22:32

Никой няма право да ви забрани и всеки ден да го виждате преди или след училище!
Но е много учудващо,сас едно дете на 10 години говори вече за наследства,а както всички знаем това са разговори след кончината на някой близък.Никой не би трябвало да го интересува вие какво ще правите с имотите си и със спечеленото от вас.Дори и е срамно децата да говорят или споменават тази думица :evil: Това не е възпитание,срамота е..Да внушаваш само материалното и да заличаваш чувствата.Тази жена си прави гавра с вас.Защото и плащате половината жилище и е силна,не е упряла до издръжката.Докато оня не пропилее половината финанси по ски или гуляи..Препоръчвам ви да внясяте издръжката на ваше и на името на детето,мисля ,че може такива влогове,за да не може да се тегли без другия или пълномощно,а като ви засъди,покажете влога на двете имена и по 300лв на месец :mrgreen: Което е в случай ,че заведе дело ,че го виждате без да давате издръжка.Но препоръчвам и консултация с адвокат задължително,и му разкажете и за наследствата на едно 10 годишно дете с внушаване на извратена детска пресметливост.Отстрани е отвратително,незнам как една майка може да го допусне.Когато жената се развежда ,всъщност майката,тя трябва да остане майка ,а не комарджийка на детска психика или чрез..
Аватар
namakak
Потребител
 
Мнения: 960
Регистриран на: 10 Юни 2008, 16:21

Re: Настройване на детето срещу бащата след развода

Мнениеот dido_petrov » 08 Ное 2010, 10:32

namakak написа:Никой няма право да ви забрани и всеки ден да го виждате преди или след училище!
Но е много учудващо,сас едно дете на 10 години говори вече за наследства,а както всички знаем това са разговори след кончината на някой близък.Никой не би трябвало да го интересува вие какво ще правите с имотите си и със спечеленото от вас.Дори и е срамно децата да говорят или споменават тази думица :evil: Това не е възпитание,срамота е..Да внушаваш само материалното и да заличаваш чувствата.Тази жена си прави гавра с вас.Защото и плащате половината жилище и е силна,не е упряла до издръжката.Докато оня не пропилее половината финанси по ски или гуляи..Препоръчвам ви да внясяте издръжката на ваше и на името на детето,мисля ,че може такива влогове,за да не може да се тегли без другия или пълномощно,а като ви засъди,покажете влога на двете имена и по 300лв на месец :mrgreen: Което е в случай ,че заведе дело ,че го виждате без да давате издръжка.Но препоръчвам и консултация с адвокат задължително,и му разкажете и за наследствата на едно 10 годишно дете с внушаване на извратена детска пресметливост.Отстрани е отвратително,незнам как една майка може да го допусне.Когато жената се развежда ,всъщност майката,тя трябва да остане майка ,а не комарджийка на детска психика или чрез..Идеята на издръжката е да се използва за детето,но няма как да стане да стане без да има право майката да ги тегли.....детето е на 10.
Недейте да смесвате двете понятия ,които са много различни -режим на лични контакти СРЕЩУ пари.
dido_petrov
Младши потребител
 
Мнения: 52
Регистриран на: 13 Апр 2009, 12:54

Re: Настройване на детето срещу бащата след развода

Мнениеот Гост. » 08 Ное 2010, 13:35

То се намира подъ тяхната власть до своето пълнолетие или до своето еманципиране.
Презъ траянето на брака, тази власть се упражнява отъ бащата и, :wink: ако той не може да я упражнява, отъ майката.
Подиръ прекъсването на брака, родителската власть се упражнява отъ преживелия съпругъ.
Въ случай на разводъ, родителската власть принадлежи на оня отъ съпрузите, комуто, споредъ бракоразводното решение, детето е оставено на попечение.

:roll: :lol: Колко хубавко е било през 907 и следващите.... когато се е ширил патриархат ( спомнете си с умиление, а който не помни- да си представи този мъжки рай :lol: ).
Но, шило в торба не стои, дошло време и жената взела, че се еманципирала( дълбоко се съмнявам грешницата да го е сторила доброволно :wink: ) започнала да отстоява правата си, като игнорирала зависимостта си от "роднинския съвет". :P
Това за да се посмеем ( аз се развеселих).
Сега сериозно- мноого едностранчив поглед върху П и последващите СР( щото си има детайли, нали!)

Пол. Майката е по-пригодна от бащата да отглежда и възпитава децата от женски пол и наравно да отглежда и възпитава момчетата. Особено важно е дали момичетата са в предпубертетна и пубертетна възраст. Не е пречка в някои случаи да се предоставят и момичета в пубертетна и предпубертетна възраст на баща, ако майката има лош морал или няма необходимите качества :idea: да упражнява родителските права спрямо децата. В такъв случай в кръга на мерките, които се определят, влиза и помощта на други лица (лекарки, жени, родилки, сестра, леля, баба и др.), които да подпомогнат момичето по въпросите около неговото полово съзряване и осъзнаване на неговата роля като бъдеща майка.Възраст на децата. Възрастта на децата е от значение, когато наред с другите обстоятелства детето се нуждае от определени родителски грижи. Децата в ниска възраст (пеленачета, в първите години), децата с разклатено здраве и др. се нуждаят от непосредствена майчина грижа. В такива случаи майката е по-пригодна от бащата за отглеждането и възпитанието на детето. Децата във възраст към пълнолетието, особено момчетата, могат да се нуждаят от непосредствен надзор от бащата. Възрастта винаги е допълнително :idea: обстоятелство и нейното значение се определя от нуждата от определени родителски грижи. :idea: Когато майката е изоставила дете-кърмаче и не се интересува за него, когато е изоставено момиче в пубертетна възраст или в други подобни случаи, не е целесъобразно предоставянето на детето на майката. :idea: :idea: До такова решение следва да се дойде и когато майката има лош морал или лошо здравословно състояние.


Това, не защото не ви е известно, а за да се спре веднъж завинаги с тази нежна мъжка струна- дискриминирани сме. Никъде, няма и ред, който да дава повече права на майката от тези на бащата. Въпрос на доказване в съдебната битка е на кого ще се предоставят децата.
Гост.
Старши потребител
 
Мнения: 9438
Регистриран на: 25 Яну 2013, 17:33

Предишна

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron