начало
ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива

Безвестно отсъствие или смърт в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Безвестно отсъствие или смърт в чужбина

Мнениеот jortes » 21 Юни 2018, 20:41

Здравейте,
ще бъда благодарен за мненията Ви по следния въпрос:
Имам брат с който нямам никаква връзка и сведения от близо 20 години. Замина за чужбина( извън ЕС). Баща ми почина и остави в банката малка сума по сметка, която с годините се стопи от таксите. Дотук добре, но от банката отказват да закрият сметката без тримата наследници- аз, майка ми и брат ми, и сметката по малко върви на минус.
Въпроса ми е следния: ако подам искова молба в съда за безвестно отсъствие или смърт, съдът ще каже ли на външно министерство или съответното посолство да го потърси в чужбина( последното известно за мен място). Или както прочетох в ГПК Чл. 548, аз сам трябва да го потърся чрез някоя от тези институции? Те ли ще се свържат с тяхното МВР и какъв документ ми трябва от тях?
И още, ако се обяви само за безвестно отсъстващ, и примерно аз се назнача от съда за негов представител. Ще мога ли само с това да закрия въпросната сметка или трябва да имам смътен акт и удостоверение за наследници?
Благодаря...
jortes
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 21 Юни 2018, 20:19

Назад към Семейни казуси


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron