начало

КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор КС обяви за противоконституционен разследващия главния прокурор

регистрация по ДДС на ФЛ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


регистрация по ДДС на ФЛ

Мнениеот stella77 » 27 Ное 2020, 23:36

Здравейте!
Какви „подводни камъни„ се крият при регистрация на физическо лице по чл. 97 от ЗДДС? Какви са негативите от подобна регистрация за физическото лице? /Повод за регистрацията отдаване под наем през AirBnb/. За какво трябва да внимава физическо лице, регистрирано по ДДС?
Предварително благодаря за отговора!
Поздрави!
stella77
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Ное 2020, 23:29

Re: регистрация по ДДС на ФЛ

Мнениеот jhoro » 28 Ное 2020, 01:43

Здравейте!
Според мен (лично мое мнение) въпроса е по-скоро счетоводен, отколкото чисто юридически. Затова трябва да внимава само за едно - при избора на счетоводител. Другото е работа на последния.

Пп. Сигурен ли сте за цитирания член? Който е
Задължение за регистрация при доставки на стоки с монтаж и инсталиране

Чл. 97.
(1) Независимо от облагаемия оборот по чл. 96 на регистрация по този закон подлежи всяко лице, установено в друга държава членка, което не е установено на територията на страната и извършва облагаеми доставки на стоки, които се монтират или инсталират на територията на страната от или за негова сметка.
(2) За лицата по ал. 1 възниква задължение за подаване на заявление за регистрация не по-късно от 7 дни преди датата на възникване на данъчното събитие - за доставката по ал. 1.
(3) Алинея 1 не се прилага, когато получателят по доставката е регистрирано по този закон лице.
Всички публикации, свързани с този профил, са плод на вашата фантазия!
Интернет не съществува!
jhoro
Активен потребител
 
Мнения: 2228
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта


cron