начало

„Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори „Юроактив“: Кьовеши не хареса 7 от българските кандидати за европейски делегирани прокурори

Отказ от членство в ЮЛНЦ

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Отказ от членство в ЮЛНЦ

Мнениеот dan94 » 22 Юли 2020, 17:55

Здравейте, имам следното питане:
Член съм на Управителния съвет на ЮЛНЦ, което не осъществява търговска дейност (определено за извършване на дейност в обществена полза). Желая да прекратя това членство. Управителния съвет се състои от трима души и е конституиран след решение на ОС и одобрен от Окръжния съд, съответно вписан в ТРРЮЛНЦ. Виждам, че съгл. чл. 22 , ал. 1 ЗЮЛНЦ членството се прекратява с едностранно волеизявление до сдружението, но какво всъщност представлява това едностранно волеизявление: само молба до Общото събрание ли; необходимо ли е изобщо свикване на ОС; ако аз напусна какво става с УС (вече ще са само двама), трябва ли да се намери трети човек, който да попълни овакантеното място или може мандатът на УС да бъде довършен от двамата до следващата пререгистрация (след 2г.). Необходимо ли е моят отказ да бъде потвърден от Окръжния съд (съответно да одобри новия член). Всъщност последният ми въпрос е основен - дали трябва да се инициира дело, защото ще отнеме много време с каквото не разполагам. Какви документи като цяло трябва да представя в ТРРЮЛНЦ, за да заличат имено ми като член на УС?
P.S. Изобщо има ли дейности, за които членството в ЮЛНЦ определено за извършване на дейност в обществена полза без да развива никаква стопанска дейност, е несъвместимо?
Много благодаря за отговорите.
dan94
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Юли 2020, 17:30

Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron