начало

Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ Започва подаването на документи в конкурса за ДСИ

Моля за съвет как да процедирам

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Моля за съвет как да процедирам

Мнениеот bpaha99 » 06 Ное 2019, 14:20

Здравейте. На старта моля да ми простите за невежеството в коя тема точно да поставя въпроса си и благодаря предварително за всеки отговор.
Посъветвайте ме как да процедирам в случай на разпространяване на порнографски материали по телевизията. Трябва ли да подам сигнал, жалба или дори да разговарям с адвокат? Случая е следния: вечерта, в около 23 часа синът ми (4 год) гледаше детски канал. Аз излязох от стаята, след което той ме извика и видях, че по канала върви еротика, меко казано. Първоначално в паника реших, че той е сменил канала, станала е грешка, но този тип канали са обезопасени с парола и нямаше такава вероятност. Върнах 'лентата' малко назад и се оказа, че реално по детския канал са излъчили филма за възрастни за около 5 минути, след което детското филмче си продължи. Обадих се на доставчика за да ги информирам за проблема. Днес ми върнаха обаждане с думите 'щом вече няма еротично съдържание значи всичко е наред'. Да, няма, но нямаше и извинете за причиненото неудобство, съжаляваме, че детето Ви е било свидетел на нещо подобно и тн.
Има ли смисъл да поставям въпроса някъде? Не търся облагодетелстване, въпреки, че след безхаберното отношение се замислям, въпроса е в 'урока' и вечната безотговорност, за която не получаваме дори извинение. А говорим за компания с много пари, много клиенти, като цяло по много от всичко. И най-вече, говорим за детска психика.
Поздрави.
bpaha99
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 06 Ное 2019, 13:50

Re: Моля за съвет как да процедирам

Мнениеот doondie » 06 Ное 2019, 23:31

Привет,

За съжаление, в държавата България е по-вероятно ти да платиш, ако поискаш нещо, отколкото на теб (респективно на детето ти) да платят някакво мизерно обезщетение за неимуществени вреди. Просто такъв е нашият съд – масово съдиите са безчувствени, подкупни и безскрупулни, защото никой не (може да) им държи сметка за действията. Същото се отнася и до т.нар. прокурори – виж само как нагло сами си предложиха и избраха нов главен прокурор, че и в хор лаят срещу обществото, задето си позволява да има мнение. Както и да е.

Органът, който би могъл да вземе отношение по случая, е Съветът за електронни медии. За съжаление, и там нещата са трагични, след като Председателят на въпросния Съвет смята изказването на позиция чрез мирен протест, което е конституционно право на всеки, като "натиск" върху дейността им. Иначе можеш и към Комисията за регулиране на съобщенията да се обърнеш. Току-виж глобили оператора с цели 500 лв. хаха Смешно е, да, но такива са реалностите в държавата България.

Запиши предаването, ако можеш – за всеки случай. Не за в съда, понеже най-много да ти се изсмеят, че си търсиш правата, и да те осъдят да платиш разходите и на ответната страна, а за СЕМ и КРС, в случай че решат да разгледат случая, но по случайност не могат да открият предаването.

Би могла и копие до Агенцията за закрила на детето да пратиш, но едва ли някой ще ти обърне внимание. В България децата са просто стока, нечия собственост. Поне това е обществената нагласа, съдейки по реакциите на т.нар. патриоти срещу опитите на държавата да защитава хората в риск, включително децата. Примери от тази година – протестите срещу Истанбулската конвенция, както и срещу Националната стратегия за детето. Съжалявам, но се ядосвам вече. хаха

Поздрави и успех! :)
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 326
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен

Re: Моля за съвет как да процедирам

Мнениеот bpaha99 » 07 Ное 2019, 18:46

Благодаря! Да, обезкуражена съм и разочарована от самата себе си, защото се улавям постоянно как сама себе си убеждавам, че случката не е голяма работа, че не е нищо особено. Дори би било забавно, ако не ставаше дума за дете и за изключително порочно и насилствено компрометиране на безопасната среда, която иначе се опитвам да осигуря на детето си в собствения ми дом. Дразня си се, че съм пречупена, че трябва да се извинявам и да обяснявам, че не искам пари. Но, уви, ако не ужилиш някой финансово поуката я няма. Не ми се иска да си мълча, все ми е тая кой ще ме чуе, важното е да знам, че аз не съм безразлична. И да, патоса може би е малко пресилен тук, но ако дори не се опитваме да почукаме на вратата, никой няма да ни отвори. А аз вече направо искам да блъскам.

Благодаря отново!
bpaha99
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 06 Ное 2019, 13:50


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron