начало

КС обяви за противоконституционни 10-те критерия за баланс между свободата на словото и защитата на личните данни КС обяви за противоконституционни 10-те критерия за баланс между свободата на словото и защитата на личните данни

Свободна професия и работа на ТД

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Свободна професия и работа на ТД

Мнениеот v-vasileva » 08 Юли 2019, 12:21

Здравейте,
аз работя на постоянен трудов договор 8 ч работен ден. Направих си сайт за хороскопи, където
има опция и за платена услуга. Плащането се извършва през paypal или банков превод.
Към момента имам доход 100-200 лв на месец и то не всеки месец . Как бих могла да го легализирам? Моя позната ме насочи да се регистрирам, като свободна професия "Консултант", но все още събирам информация дали това е най-удачният вариант.
v-vasileva
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Юли 2019, 12:12

Re: Свободна професия и работа на ТД

Мнениеот svegrigorov » 08 Юли 2019, 13:33

Ако се регистрираш като самоосигуряващо се лице ще дължиш осигуровки всеки месец, а по трудовия ти договор ще спрат да ти ги удържат.
svegrigorov
Потребител
 
Мнения: 153
Регистриран на: 28 Юли 2014, 11:55

Re: Свободна професия и работа на ТД

Мнениеот v-vasileva » 08 Юли 2019, 13:46

Т.е. при работодателят ми тези удръжки ще ми бъдат добавени към заплатата ли? Другият ми въпрос е дали трябва да си регистрирам сайта в НАП, при положение че хостинга ми не е в България и клиентите ми също не са българи? С две думи : Как в моята ситуация да мина възможно най-тънко, без да погазвам закона? В крайна сметка парите които заработвам са малко, но все пак на фона на ниските заплати в БГ това си ми е един допълнителен доход, от който не ми се иска да се отказвам...
v-vasileva
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Юли 2019, 12:12

Re: Свободна професия и работа на ТД

Мнениеот jhoro » 09 Юли 2019, 12:20

svegrigorov написа:Ако се регистрираш като самоосигуряващо се лице ще дължиш осигуровки всеки месец, а по трудовия ти договор ще спрат да ти ги удържат.

Регистрирането като самоосигуряващо се лице е едно (еднократен акт), но има и друго - преди всяко получаване на доход дейността се „пуска“, а малко след това - „се спира“. Така осигуровки се дължат само за времето, през което е имало дейност.
Колкото до осигуровките по ТД - същите ще бъдат намалени само в случай, че сумата от двата дохода надвишава максималния осигурителен доход.
jhoro
Потребител
 
Мнения: 816
Регистриран на: 05 Окт 2006, 11:58


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron