Страница 1 от 1

изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 09 Май 2019, 15:25
от potrebitel923
здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 10 Май 2019, 18:58
от ivanov_p
Отивате в КАТ и казвате, че искате да отпишете автомобила си. Те ще ви кажат какво да направите - 2-3 изгубени часа и спите спокойно.

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 13 Май 2019, 08:29
от potrebitel923
здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 13 Май 2019, 10:46
от vili_spasova
potrebitel923 написа:здравейте, продадох мпс при нотариус в София през 2015-та година, но се оказа че купувачът не я е прехвърлил в КАТ. Купувачът е от ромски произход и живее в село в северна България по спомен от договора, но не помня нито името на селото, нито на купувача.След година и половина получих снимка от камера за превишена скорост и взех договора в автомобила ми, който след това беше разбит и липсваха всички документи от него, заедно с този договор.Отидох при нотариуса с цел да изкарам дубликат на въпросният договор, но се оказа че го няма вписан в книгите със сделките, и ми каза че една от служителките и е изтрила стари данни от архива им на компютъра....и се оказах в задънена улица.Автомобила не се кара от 2015-та година и не се знае дори къде е, и се оказах в задънена улица.Какви законови мерки мога да предприема, за да отпиша колата от данъчната служба и от КАТ ?


Здравейте. Бихте ли споделили при кой нотариус продадохте автомобила? Дори и нещо в информацията да е изгубено, нотариусите са длъжни да съхраняват общия регистър, където са вписват всички удостоверявания и сделки, включително продажбите на МПС. Регистрите са в електронен и хартиен вид. Най-малкото могат да ви издадат удостоверение за продажбата. И още нещо - ако след продажбата се представил в данъчна служба копие от договора, за да отпишат автомобила, може би там съхраняват копие от договора. Опитайте.

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 13 Май 2019, 12:50
от potrebitel923
Прехвърлен е при нотариус Мила Енева, докато беше в силвър център в жк.Люлин. Няколко пъти ходих да моля за съдействие, но без резултат.

Re: изгубен договор за покупко-продажба на мпс

МнениеПубликувано на: 13 Май 2019, 18:42
от ivanov_p
potrebitel923 написа:здравейте, отидох в кат но искат голям и малък талон за отписване, както и номерата понеже по тяхна база данни е все още на мое име.


Връщаш се в КАТ и казваш, че колата я няма, барбар с малкия, големия и средния талон, плюс номерата и не знаеш къде я няма. Има ред от две стъпки с които я отписват, като ти дават два документа, от които единият е за общината.