начало

Съдът в Трън остава с един магистрат, а СРС се сдоби с нови четири щата Съдът в Трън остава с един магистрат, а СРС се сдоби с нови четири щата

Софийска вода - ползване на давност

Виртуална приемна - кажете това, което мислите, за това, което искате!
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Софийска вода - ползване на давност

Мнениеот ivanes » 27 Дек 2018, 10:39

Здравейте! Търся компетентен съвет от юрист. имам задължения към Софийска вода за повече от 5 години- Искам да ползвам давност и разликата да платя. Как да постъпя? ivanesceramics@yahoo.com
ivanes
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 27 Дек 2018, 10:28

Re: Софийска вода - ползване на давност

Мнениеот ivan_lawyer » 27 Дек 2018, 10:57

Отрицателен установителен иск(съкратено ОУИ), пред съда, където са сметките. Не се иска експертиза, не се води нищо друго, освен твърдение, че са погасени по давност. Фразата е "погасено е правото на принудително изпълнение на дълга". Делото е лесно и веднага се приема от съдия и така.

Все пак - трябва да се изложи фактология, да се направят изреченията юридически.

Давността е 3-години - но се заличават дълговете над тези 3-години - тоест - не дължите сметка от декември 2015г., но дължите от м. 12.2015 досега.
ivan_lawyer
Активен потребител
 
Мнения: 4690
Регистриран на: 25 Мар 2008, 17:46


Назад към Общи дискусии


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron